Shocking: kijkers vol ongeloof na aflevering ‘Vier handen op één buik’

Airen Mylene en Taeke Taekema helpen een bijzonder stel.

Lees ook

Gisteravond gingen presentatrice Airen Mylene en hubby Taeke Taekema in vier handen op één buik de uitdaging aan om het 19-jarige stelletje Anna-Maria en Angelo te helpen. Anna-Maria is namelijk zwanger en zij kan samen met haar vriend de hulp goed gebruiken. Op Twitter wordt geschokt gereageerd op het verhaal van het stel.

Liefde op het eerste gezicht

Het verhaal van het jonge stel is namelijk vrij bijzonder. Anna-Maria en Angelo kennen elkaar via internet. Een paar jaar lang hebben ze online contact, tot de twee besluiten elkaar op te zoeken. Anna-Maria stapt vanuit Friesland in de trein naar Zuid-Limburg en keert niet meer terug. Ze is vergeten de pil mee te nemen uit Friesland en heeft geen geld om ter plekke een alternatief aan te schaffen.

Lang verhaal kort: binnen de kortste keren is Anna-Maria zwanger.

Moeizame voorbereiding

De voorbereiding van het stel op hun aankomende kindje gaat op z'n zachtst gezegd niet makkelijk. Zowel vader als moeder roken aan één stuk door, werken niet, hebben flinke schulden en lijken zich nauwelijks bewust van de kosten die bij een baby komen kijken.

Zo verwacht het paar dat de baby de eerste maanden weinig geld kost omdat Anna-Maria borstvoeding wil geven. Bovendien woont het stel nog bij Angelo's moeder, én moet het huis nog babyproof gemaakt worden. Er is dus genoeg te doen.

Reacties

Op Twitter zijn de reacties op de aflevering absoluut niet mals. “Een recept voor een ramp”, noemt één kijker het. “20(!!!!) sigaretten op een dag. En al bijna geen geld hebben, én een kind op komst. Hier vind ik wat van…” schrijft een ander.

Toch nemen enkelen het op voor het stel. “Zoveel commentaar, maar ze doen het toch maar even hè!” schrijft een kijker. Een ander laat weten de kritiek te snappen, maar: “deze mensen hebben ook geen ideale start gehad.”

Doing well

Maar tussen alle reacties op de aflevering is er één bericht dat eruit springt. Angelo zelf laat namelijk via Twitter weten dat het sinds de aflevering een flink stuk beter gaat met het stel. “Anna en ik werken beiden inmiddels”, schrijft hij. Hij legt uit dat de pizzeria waar hij werk vond hem toch niet helemaal lag, maar inmiddels heeft hij een andere 'passende baan' gevonden waar de jonge vader erg enthousiast over is. Ook deelt Angelo dat hij nu de opleiding Assistent Dienstverlening doet.

Bovendien legt hij nog even uit hoe het zit met de uitspraken van het stel over hun gebrek aan werk in verband met de uitkering van Angelo's moeder. “Zoals ook al op ’t laatste stukje benoemd is, wonen we beide niet meer in bij mijn moeder, en inderdaad, haar uitkering zou gekort kunnen worden en zelfs gestopt kunnen worden wat in Nederland jammergenoeg zo is.” Maar hij sluit af met een positieve boodschap: “We are doing well.” Gelukkig maar!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook