Britte Lagcher over voorbereiding voor Expeditie Robinson: ‘Als een wolfje in schaapskleren die expeditie in’

De actrice had slechts tweeënhalve week om zich voor te bereiden.

Actrice Britte Lagcher schittert momenteel in Expeditie Robinson, maar had de kortste voorbereidingstijd van alle kandidaten. In slechts tweeënhalve week moest ze zich voorbereiden op het survivallen, de loodzware proeven en alle andere ontberingen in Kroatië. In gesprek met Grazia vertelt Britte hoe ze dat heeft aangepakt.

Korte voorbereiding

Veel expeditieleden wisten al een jaar dat ze mee zouden doen aan het survivalprogramma, dat vanwege corona een jaar is uitgesteld. Voor Britte Lagcher was dat een heel ander verhaal. “Ik werd pas tweeënhalve week van tevoren gevraagd en drie dagen later werd ik gebeld dat ik mee mocht”, vertelt ze als we haar spreken. “Toen was het in een gigantische verstandsverbijstering nog een soort voorbereiding starten. Want wat kan je doen in twee weken?”

Waar moet je beginnen als je nog maar twee weken de tijd hebt? Voor Britte was dat heel duidelijk: “Ik ben gelijk gestopt met koffie drinken en ik heb een ciao chocolate-party gehouden om de suikerverslaving een beetje af te leren”, vertelt ze lachend. “Want zodra ik op zo’n eiland zit en er is nergens chocola – en er is nergens chocola in Kroatië – dan wordt het wel zwaar. Dus ik dacht: dat kan ik nog doen.” Hoe ze zich heeft voorbereid op de proeven? “Ik heb wel een paar keer krachttraining gedaan in de hoop dat het nog iets deed, maar ik ben gelukkig best sportief in mijn dagelijks leven.”

Wolfje in schaapskleren

Hoewel ze extreem kort van tevoren werd gevraagd, hoefde Britte niet lang na te denken voor dat ze 'ja' zei tegen het programma. “Ik denk eigenlijk dat als ik het heel lang van tevoren al had geweten, dat het voor mijn persoonlijkheid misschien niet zo best was geweest. Dan had ik me zo over goed voorbereid en had ik al die cursussen gedaan. Dan was ik daar waarschijnlijk als een avonturier met een blokjesbuik en al aangekomen en dan ben je natuurlijk binnen een week weg, want iedereen ziet je dan als een bedreiging”, legt ze uit. “Nu kon ik als een soort wolfje in schaapskleren die expeditie in. Dus de beslissing om mee te doen was eigenlijk vrij snel gemaakt. Er was ook net een theatertournee gecanceld en ik geloof best wel in het universum, dus dit was gewoon meant to be!

Benieuwd hoe ver Britte het schopt in de expeditie? Je ziet het iedere zondag om 20.00 uur en iedere donderdag om 20.00 uur in Expeditie Robinson op RTL 4 of Videoland.

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws