Oops: 6 fouten die bijna iedereen maakt tijdens het scheren

Je kunt een hoop dingen verkeerd doen.

Scheren: de één doet het dagelijks en de ander alleen voor een speciale gelegenheid. Heb je struggles als wondjes, stoppels of andere ongemakken wel eens ervaren? Grote kans dat je je dan schuldig maakt aan één van deze zes fouten.

1. Te snel na het douchen

We kennen allemaal de uitdrukking ‘haastige spoed is zelden goed’, maar toch negeren we deze wijze woorden regelmatig. Wanneer we onder de douche springen, halen we in no time het scheermesje over onze benen. Toch kun je dit in de toekomst beter laten, want volgens experts is het beter voor je huid om pas vijftien minuten na het douchen je benen te scheren. Zo worden de haren namelijk zachter en zijn de haarzakjes geopend.

2. Scheren in de ochtend

Het lijkt misschien logisch, je benen scheren vlak voordat je je korte broek aantrekt. Niets is echter minder waar. Wanneer je in de avond je benen scheert, behoud je langer een glad resultaat. In de nacht zwellen je benen namelijk lichtjes op, waardoor de haren terug kunnen gaan in het haarzakje.

3. Geen scheerschuim

Hoeveel haast je ook hebt, scheren zonder scheerschuim is nooit een goed idee. Heb je echter geen scheerschuim in huis? Gebruik wat conditioner, hiermee glijdt het scheermesje ook makkelijk over je huid.

4. Verkeerd scheermesje

Tijdens je vakantie is een cheap scheermesje prima, maar kies voor dagelijks gebruik toch liever voor een scheermesje dat uit vier of vijf mesjes bestaat. Hiermee krijg je nu eenmaal het beste resultaat.

5. Niet vaak genoeg vervangen

Ook als je een superdeluxe scheermes hebt aangeschaft, is het belangrijk om deze regelmatig te vervangen. Na ongeveer vijf á tien keer scheren is het al tijd om een nieuw exemplaar te bemachtigen. Oude scheermesjes zijn niet alleen minder effectief, maar veroorzaken ook sneller irritaties. En dat wil je niet.

6. De verkeerde kant op

Veel mensen vergeten dit, maar het is veel beter voor je om eerst met de haarrichting mee te scheren. Pas wanneer je dit hebt gedaan kun je naar boven scheren om eventueel plekjes die niet netjes zijn geschoren na te gaan.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels

Laatste nieuws