Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: zó zie je of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp

Krijg jij al een tijdje geen berichtjes meer terug? Let dan op deze vier tekenen.

Geblokkeerd WhatsApp

Al een tijdje met iemand aan het appen of zelfs al een paar dates gehad en krijg je ineens geen antwoord meer op WhatsApp? Ugh. Hoewel het kan zijn dat er niets aan het handje is en je crush gewoon even iets later reageert, wil je natuurlijk zeker weten dat diegene je niet gewoon geblokkeerd heeft. Dít is hoe je daar achter komt.

Vier tekenen

Stuur jij telkens berichtjes maar krijg jij geen repliek? Dan kan het maar zo eens zijn dat je geblokkeerd bent. Met één klik op de knop kan iemand ervoor zorgen dat jouw berichtjes niet meer aankomen. Tegelijkertijd zit jij met je handen in het haar: waarom antwoordt hij of zij niet?

Wil je erachter komen of iemand jou geblokkeerd heeft? Let dan op deze vier tekenen:

  • Je ziet slechts één vinkje in plaats van twee bij je verstuurde berichten
  • Je wordt niet verbonden als je diegene via WhatsApp belt
  • Je ziet geen updates bij de profielfoto van diegene
  • Je kunt niet meer zien wanneer diegene voor het laatst online was

Andere redenen

Hoewel bovenstaande vier signs een goede indicatie kunnen geven of je geblokkeerd bent, kun je het op deze manier niet honderd procent zeker weten. Het kan namelijk ook heel goed zijn dat iemand zijn of haar privacy-instellingen heeft aangepast. Enne, als je maar één vinkje te zien krijgt, kan het ook heel goed zijn dat diegene zijn of haar telefoon uit heeft staan of geen internet heeft. Verdacht wordt het natuurlijk wel als je al een tijdje niets meer hoort van diegene...

Wil je absoluut zeker weten of je geblokkeerd bent? Dan kun je het hem of haar maar beter gewoon in real life (appen wordt natuurlijk een beetje lastig) vragen, voor zover dat mogelijk is.

Misschien ook voor jou:
Eindelijk: WhatsApp krijgt (waarschijnlijk) deze 5 handige functies
Lifestyle
  • NSMBL
  • Pretty Little Liars