Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Opgelet: vanaf deze datum kun je de toegang tot je WhatsApp-berichten verliezen

Wees er op tijd bij!

Gossip Girl screenshot Serena telefoon

WhatsApp is niet weg te denken uit ons leven en tóch komt voor sommige gebruikers een einde in zicht. Vanaf 15 mei kunnen mensen namelijk de toegang tot hun berichten verliezen.

Toegang verliezen

De dagen dat onze communicatie vooral via zo kort mogelijke sms'jes verliep (want: maar liefst 8 cent per bericht!) liggen ver achter ons. En die van de app met het groene icoontje binnenkort misschien ook?

Als we Metro mogen geloven is dat wel het geval, omdat dit voorjaar veel gebruikers mogelijk de toegang tot hun account verliezen en besluiten over te stappen naar een andere app.

Nieuwe voorwaarden

De reden daarachter is dat WhatsApp binnenkort met nieuwe gebruikersvoorwaarden komt. Daarin staat onder andere dat er meer informatie kan worden gedeeld met moederbedrijf Facebook. Voor gebruikers in Europa verandert er echter weinig, omdat de Europese wetgeving niet toestaat dat Facebook de gegevens gebruikt.

Accepteer je de nieuwe gebruikersvoorwaarden niet voor 15 mei 2021, dan heb je echter vanaf die datum geen toegang meer tot je berichten. Wel kun je notificaties nog zien en mensen blijven bellen via de app. Wie de voorwaarden niet binnen een paar weken na 15 mei accepteert, zal helemaal afscheid moeten nemen van de app. WhatsApp verwijdert in dat geval namelijk je account en daarmee ook je hele history.

Kijk dus niet verbaasd op als komende weken je contacten en group chats zich naar andere apps verplaatsen. Naar verwachting worden platforms als Signal en Telegram the next big thing.

Misschien ook voor jou:
Met dít trucje kun je verwijderde WhatsApp-berichten alsnog lezen
Lifestyle
  • Metro
  • Gossip Girl