Eloise van Oranje over vooroordelen: ‘Door mijn achternaam hebben sommige mensen een bepaald beeld van mij’

'Mensen denken dat ik onbenaderbaar, arrogant of verwend ben', stelt de influencer.

Lees ook

Als dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien heeft Eloise van Oranje de titel gravin. De influencer aka gravinfluencer is dankzij deze titel geen onbekende in Nederland, maar hier heeft de beauty naar eigen zeggen niet veel last van. Grazia vroeg de influencer: heeft ze wel eens last van vooroordelen?

Bovenste laag

Door haar achternaam ligt het leven van Eloise al sinds haar geboorte onder een vergrootglas. “Door mijn achternaam hebben sommige mensen een bepaald beeld van mij. Zoals onbenaderbaar, arrogant of verwend”, legt Eloise eerlijk uit.

“Het is apart om te zien hoe mensen allerlei ideeën kunnen hebben door alleen naar de 'bovenste laag' te kijken. Dat zie ik zoveel om me heen. Het verbaast me echt hoeveel dingen worden gezegd of geschreven, die helemaal niet waar zijn.”

Trotse ouders

Al met al trekt de gravinfluencer zich maar weinig aan van deze meningen van anderen. “Eerlijk gezegd heb ik niet écht last van deze vooroordelen. Misschien komt dat wel door hoe ik in het leven sta”, stelt ze. Eloise is lekker aan de weg aan het timmeren op Instagram en focust zich daarnaast op haar studie en stage. Ook heeft ze samen met Magnum een eigen expositie opgezet, LAYERED.

In deze expositie wil Eloise laten zien dat vooroordelen zonde zijn, en dat we verder moeten kijken dan alleen naar de buitenkant. Niet alleen Eloise herself is trots op deze toffe expositie, ook haar familie staat er volledig achter.

“Zij zijn super enthousiast en daar ben ik heel blij mee”, begint Eloise over de meningen van haar ouders. “Mijn ouders zijn er altijd voor me, en ik weet dat ze altijd eerlijk tegen me zijn. Ze zijn trots op hoe ik dit allemaal combineer met school en andere projecten, en geven het aan als ze het niet eens zijn met de keuzes die ik maak. Wat ik met social media doe is voor hen best nieuw, en ik waardeer het enorm dat ze me hier vrij in laten om mijn eigen weg te vinden.”

De expositie van Eloise van Oranje is vanaf 25 augustus in de Beurs van Berlage van 18:00 tot 20:00 te bekijken. Bezoekers kunnen zich registeren op www.magnumicecream.com.

Beeld: LAYERED, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook