Bibi Breijman eerlijk over onzekerheden: ‘Ben ik nog wel aantrekkelijk?’

De momfluencer deelt een inspirerend verhaal op Instagram.

Lees ook

We doen het waarschijnlijk allemaal: urenlang scrollen door Instagram en je vergapen aan alle prachtige lichamen en perfecte selfies. Ook Bibi Breijman had zo'n moment. De influencer schrijft er een eerlijk verhaal over en laat weten dat perfectie niet bestaat – en ook helemaal niet nodig is.

Onzekerheden

Na het zien van verschillende 'perfecte' kiekjes op Instagram maakte Bibi herself per ongeluk een foto van haar onderkin. “Verschrikt bekijk ik de selfie. Is dit echt mijn neus?! En die pigmentvlek op m'n bovenlip is net de snor van Freddy Mecury? Ik geloof m'n eigen ogen niet”, begint Bibi in haar column voor Flair.

De influencer geeft aan dat al dat swipen door de perfecte wereld haar zelfvertrouwen behoorlijk aantast. “Ik was nooit ontevreden, maar nu voelt alles niet strak genoeg daar beneden. Na mijn zwangerschap heb ik heel wat extra putjes in m’n bovenbenen.”

Nooit tevreden

“Met al die gedachtes in mijn hoofd sta ik voor de spiegel en trek ik mijn T-shirt omhoog. Zo, die hangen er ook niet meer zo vrolijk bij. Ben ik nog wel aantrekkelijk? Houdt hij wel van theezakjes? Blijft hij zo nog wel bij mij?”, gaat ze verder.

Terwijl deze negatieve gedachtes door haar hoofd rondspoken vertelt Bibi dat kleine Teddy haar armpjes naar haar uitstrekt. “Wat ben je mooi mama”, zijn de woorden van haar dochter.

Meteen weet Bibi dat de negatieve gedachtes allesbehalve zin hebben. “Dit is toch niet het voorbeeld dat ik mijn kind wil geven: onzeker en nooit tevreden. Ik wil haar juist leren dat je niet perfect hoeft te zijn, dat je mooi bent zoals je bent, ook al is je kont nog zo klein.” Mooi, Bibi!

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook