Aiii: dit gebeurt er als je een gezichtsmasker te lang laat zitten

Good to know!

Het is belangrijk om af en toe de nodige me-time in te plannen. Een heerlijk maskertje is daar dan ook een vast onderdeel van. Deze laten we vervolgens heerlijk intrekken, terwijl we met een kop thee onze favoriet serie bingewatchen. Voor je het weet zit je uren later nog steeds met dat masker op je gezicht. Maarre, dat is helemaal niet goed voor je huid.

Verstopte poriën

In het blad Hello! Magazine vertelde het Deense topmodel Helena Christensen dat ze haar perfecte huidje krijgt door een masker de hele dag door te dragen. Klinkt erg verleidelijk, maar wordt absoluut niet aangeraden. “Een masker te lang dragen kan je huid uitdrogen of je poriën verstoppen”, vertelt een Britse dermatoloog.

Maximale tijd

Vaak staat er op de verpakking wat de maximale tijd is om het masker op je gezicht te laten intrekken. Hoewel het niet veel kwaad kan om daar enkele minuten vanaf te wijken, is het niet raadzaam om er de hele dag mee te lopen of mee te slapen.

Wanneer je bijvoorbeeld een zuiverend masker te lang op je huid laat zitten, kan het zijn dat je de natuurlijke oliën van je huid verwijdert en daardoor droogt je huid uit. En wanneer je een hydraterend masker te lang laat zitten, verstop je hiermee juist weer je poriën. En dat kan uiteindelijk weer leiden tot puistjes.

Niet iedere dag

Verder is niet alleen de tijd belangrijk, maar ook het aantal keer dat je een masker gebruikt. Door elke dag een masker te gebruiken wordt de huid niet beter, maar eerder slechter. Good to know!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws