Dit meen je niet: TikTok-hack laat zien hoe wijnglazen perfect in de vaatwasser passen

Een typisch 'waarom ontdekken we dit nu pas'-gevalletje.

Sta jij na een avondje wijnen met je besties ook vol frustratie alle wijnglazen af te wassen, omdat die grote glazen niet in de vaatwasser passen? Think again. Want uit deze TikTok-hack blijkt dat die grote glazen wel degelijk in je vaatwasser passen.

Wijnglazen in de vaatwasser

Je kent het vast wel: je hebt in je vaatwasser speciale rekjes voor al je glazen. Of nou ja, bijna al je glazen dan. Met hun lange stelen passen wijnglazen bijna nooit op deze plekken. Dwars over het midden van je vaatwasser neerleggen kan wel, maar dan moeten daar geen kommetjes staan. Bovendien worden je glazen zo vaak niet goed schoon. Dus wat doe je dan?

Lifehack: klemmetje aan de zijkant

De lifehack die op dit moment viral gaat op TikTok gaat je sowieso verbazen. Hier laat een slimme TikTok-gebruiker namelijk zien dat het rek van de vaatwasser makkelijk een tik naar beneden in te stellen is met een klemmetje aan de zijkant.

@amandajosefinaa

#stitch with @frunpalandet86 all this time 🙃

♬ Hard Times – Paramore

Uniek?

Ook via verschillende Nederlandse Twitter-accounts werd bovenstaand filmpje massaal gedeeld. En wat blijkt: ook in Nederlandse vaatwassers is dit trucje volop toe te passen. Als je een vaatwasser hebt en regelmatig worstelt met het passen en meten van je wijnglazen, let dan even goed op:

En jawel, ook bij déze Nederlandse vaatwasser was de hack een succes:

Dure glazen

Natuurlijk is het met echt dure wijnglazen verstandiger deze niet in de afwasmachine te doen. Het hete water en de harde waterstralen kunnen funest zijn voor het dunne glas. Maar als je gewoon een stel goedkope wijnglazen bij de IKEA hebt gehaald: doe je voordeel met deze geweldige lifehack!

Bron: Kookfans | Beeld: Netflix (Emily in Paris) | Video: TikTok, Twitter

Laatste nieuws