Dít populaire programma keert na 12 jaar terug op de buis

Buddy Vedder neemt de presentatieklus op zich!

Ken jij het populaire programma Deal or No Deal nog? Het is alweer twaalf jaar geleden sinds het spelprogramma voor het laatst op de buis verscheen. Maar we hebben goed nieuws, want dit najaar gaat Deal or No Deal weer van start bij RTL.

Nieuwe presentator

Ja, dat lees je goed! In 2009 werd de laatste aflevering uitgezonden met niemand minder dan Beau van Erven Dorens als presentator. Hij zal helaas niet terugkeren voor een nieuw seizoen van de spelshow. Buddy Vedder neemt het stokje van hem over.

“Het is echt super cool om het stokje van Beau van Erven Dorens over te nemen”, vertelt Buddy. “Ik weet nog dat ik vroeger keek en ook meespeelde, vanaf de bank. Het leukste is om als presentator een beetje te spelen met de kandidaten. Beau is natuurlijk Beau. Dat moet ik natuurlijk niet gaan nadoen, want dat kan ik niet. Ik ben Buddy. Het zijn wel grote schoenen om te vullen, maar ik vind het wel iets dat bij mij past.”

Kijkcijferkanon

Deal or No Deal was destijds een enorme kijkcijferkanon. De kijkcijfers waren dan ook zeker niet de oorzaak van het einde van de spelshow. Beau vertelde een aantal jaar geleden in Gieren met Goor nog dat hij een eventuele comeback van het programma wel zag zitten. “Volgens mij werd het op een gegeven moment gewoon te duur. Iedereen liep daar weg met 25.000 euro en dat ging gewoon niet meer. Op een gegeven moment is zoiets te duur voor zo’n zender, denk ik. Maar ik vond het ook écht heel leuk.”

Deal or No Deal is niet het enige programma van 'vroeger' dat een doorstart maakt. Programma's als Lingo, Big Brother en Take me Out kregen eerder ook al nieuw leven ingeblazen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, YouTube

Laatste nieuws