Doe mee aan Grazia’s grote Staycation Giveaway!

Wil je een van deze supermooie staycations winnen?

Klinkt een vakantie winnen jou ook als muziek in de oren? Dan hebben we goed nieuws. Op Grazia's Instagram-account geven we zeven verschillende staycations weg! Zet alvast een reminder in je telefoon en maak vanaf 5 juli ieder dag kans op een verblijf voor twee personen in een van deze hotels.

1. Carlton Ambassador Den Haag

Vlakbij het historische stadscentrum van Den Haag vind je het Carlton Ambassador in het hippe Zeeheldenkwartier. Op loopafstand van het imposante Vredespaleis vind je dit luxe, chique hotel waar je kunt kiezen uit drie type kamers: classic, royal en residence. Allemaal beschikken ze over fijne bedden, mooie badkamers en een fijne relax- of werkplek, mocht je toch nog even je laptop moeten opklappen.

Zin in een lunch, borrel of diner? Plof dan neer op het zonnige terras van restaurant Sophia, waar je kunt genieten van versgebakken lekkernijen en delicatessen. Verken het Zeeheldenkwartier met z’n verborgen pareltjes, bijzondere winkels en gezellige restaurants, of loop naar het centrum van de Hofstad om te shoppen of de vele hotspots te zien. O, en vergeet op een mooie zomerse dag ook zeker niet de tram richting de kust te nemen.

2. Hotel Villa Wanrooy Doetinchem

Dit fonkelnieuwe boetiekhotel Villa Wanrooy in hartje Doetinchem heeft negen unieke hotelkamers die allemaal heerlijk comfy en sfeervol zijn. Plof neer op het luxe Auping-bed terwijl je kijkt naar de originele glas-in-lood-details en geniet van de mooie ruimte om je heen. Want dit is all yours baby. Althans, voor een nachtje dan. Het hotel is gevestigd in een monumentale stadsvilla en de originele elementen zie je dan ook overal terug.

Trek? Onderin het hotel vind je foodwinkel Van Mien. Daar geniet je van een heerlijk vers ontbijt, huisgemaakte taart, een lekkere lunch of schuif je aan voor een uitgebreide borrelplank met een goed glas wijn. In dit hotel is het geen straf om eigenlijk heel de dag op je kamer te vertoeven, maar natuurlijk is het wel zo leuk om even te shoppen in de stad of lekker uit eten te gaan.

3. Eden Hotel Amsterdam

Gelegen aan de Amstel, hartje Amsterdam, vind je dit net gerenoveerde Eden Hotel. Met uitzichten waar je u tegen zegt en kamers die zo bijzonder zijn dat je er bijna niet meer weg wil (check vooral de theatrale Burlesque- kamers). Maar eh… dat doe je natuurlijk wel, want bijna alle bekende trekpleisters van Amsterdam liggen om de hoek.

Zin in een borrel, lunch, diner of ontbijt? Dan kun je terecht bij de lounge Centre Stage op de begane grond. Maar dat is niet de enige eetgelegenheid van deze hotelparel. Nee, je vindt er ook sterrenrestaurant Graphite, een mini-food market en Starbucks-corner én een underground jazzy-luisterbar. Dat wordt dus kiezen, of niet en eet je buik kogelrond. Wandel je daarna gewoon een extra rondje door het centrum van Amsterdam.

4. Logis Hotel Restaurant Lunia Oldeberkoop

Dit historische familiehotel uit 1851 vind je in Oldeberkoop, de oudste plaats in Zuidoost Friesland. Omringd door drie bossen is dit dé plek om weer helemaal op te laden. Het enige geluid dat je hier hoort zijn de vogeltjes, al doen zij hun best er een echt concert van te maken. Kies uit een van de achttien ruime kamers, die allemaal vol kleur zijn ingericht waardoor je je meteen op je gemak voelt. Vergeet ook niet nog even te genieten van de privéwellness.

In de avond geniet van je het à-la-carte-restaurant. Het restaurant staat onder leiding van de jonge ambitieuze chef-kok Jelle Pebesma die op klassieke Franse wijze met een eigen hedendaagse touch kookt. Rol je daarna vol maar voldaan zo je bed in. Tip: vraag om een kamer op de begane grond met veranda naar de prachtige tuin.

5. Blooming Hotel Bergen

Een boswandeling maken, eindeloos door de duinen struinen of toch liever uitwaaien op het strand? Het kan allemaal tijdens een staycation in dit prachtige luxe blooming Hotel in het Noord-Hollandse Bergen. Van royale familielofts, suites met jacuzzi tot een klassieke tweepersoonskamer: welke kamer je ook kiest, genieten doe
je hier sowieso. Nestel je op een Coco-Mat bed van natuurlijke materialen zoals kokosvezels en zeegras en wordt wakker van de zingende vogels.

O, en vergeet vooraf niet te kiezen of je uitzicht wil over de binnenvijver, of toch liever gaat voor een eigen terras, balkon of zelfs een privéspa? Je zegt het maar! Vergeet ook zeker niet een duik in het zwembad te nemen, op te warmen in de Finse sauna of een yogales mee te pakken. Hadden we al gezegd dat het hier echt op en top genieten is?

6. Le Petit Marin Boutique Hotel Rotterdam

Na een lange verbouwing zijn de deuren dan eindelijk geopend van Le Petit Marin Boutique Hotel, gelegen in de hippe Rotterdamse wijk Delfshaven. Net als bij grote broer Le Marin Hotel kun je in dit hotel genieten van luxe, design en kwaliteit. Maar Le Petit is net even wat eigenwijzer, omdat je hier als gast helemaal je eigen plan kunt trekken en het allemaal wat flexibeler is.

Inchecken doe je zelfstandig en daarna drop je je spullen op het heerlijk grote bed terwijl je bedenkt wat je allemaal gaat doen in de Maasstad. Ga je meteen genieten van een tafel vol borrelhappen en cocktails op het zonnige terras van het – op kruipafstand gelegen – Bar Bató? Of toch eerst de hort op met de watertaxi? Eén ding staat vast: hierna kom je happy en vol energie terug.

7. Hotel Flora Batava Nieuwersluis

Dit hotel aan de Vecht is perfect voor een romantische vakantie voor jullie tweetjes, of als je nog iets te vieren hebt met je vriendinnen of moeder. In deze boetiekvilla aan rivier de Vecht laat je je volledig in de watten leggen en kom je helemaal tot rust. Dit rijksmonument is maar liefst 155 jaar oud en van top tot teen gerenoveerd. Er zijn zes kamertypes, van intiem tot überluxe, maar welke kamer je ook kiest: genieten is the standard.

Eropuit? Huur een sloepje bij het hotel en vaar via de rivier zo de Loosdrechtse plassen op. Vergeet niet om een picknickmand en een fles bubbels mee te nemen. Of stap op de (elektrische) fiets en verken de Vechtstreek met z’n vele forten, kastelen en molens: het lijkt één groot openluchtmuseum. Have fun!

Eén overnachting in één van deze staycations winnen? Vanaf 5 juli geven we iedere dag een overnachting weg op het Instagram-account van Grazia.

Laatste nieuws