Wait, what?! Moeder die beviel van tienling blijkt verzonnen verhaal

Eerder deze maand werd de vrouw nog wereldnieuws.

Lees ook

Eerder deze maand deed de 37-jarige Gosiame uit Zuid-Afrika heel wat monden wijd openvallen met haar zwangerschap van een tienling. Jawel, tien baby's. Daarmee had ze namelijk een wereldrecord te pakken. Maarre, wat blijkt nu? Dat wereldrecord kan ze wel op haar buik schrijven, want het verhaal is helemaal nep.

Tienling

Geen tienling dus. Ook geen negenling, achtling of zelfs ook maar een eenling. Daar kwam de lokale overheid achter nadat deze sociaal werkers wilde sturen om de vrouw te helpen. Tien krijsende baby's thuis, dat is namelijk nogal wat. Echter kwamen de sociaal werkers er al heel snel achter dat er helemaal geen baby's waren.

Verder onderzoek in het ziekenhuis wees vervolgens uit dat de moeder helemaal geen moeder bleek te zijn. Sterker nog: ze was recentelijk helemaal niet bevallen van een meerling of zelfs ook maar zwanger geweest. Een bijzondere ontdekking, waarop de vrouw in het ziekenhuis werd opgenomen om onder andere haar psychische gezondheid te checken.

Het bericht over de Zuid-Afrikaanse tienling werd eerder deze maand wereldnieuws. Een tienling was namelijk een nieuw wereldrecord, waarbij het oude record met één kleintje werd overtroffen. De voormalige recordhoudster, en nu dus weer de huidige, is de 25-jarige Halima Cisse. Afgelopen mei werd zij de trotse moeder van maar liefst negen gezonde kinderen.

Fake news

Voor de journalist en het mediabedrijf die het 'broodje aap-verhaal' over de tienling schreven, krijgt de boel nog wel een staartje. In de berichtgeving zouden zij naar buiten hebben gebracht dat de lokale overheid zich tijdens de bevalling schuldig had gemaakt aan 'medische nalatigheid'. Diezelfde Afrikaanse autoriteit zegt nu juridische stappen tegen de journalist en het mediabedrijf te ondernemen vanwege reputatieschade. Ai!

Independent Media, het bedrijf in kwestie, blijft desondanks achter het verhaal staan. Zo zijn zij er nog steeds van overtuigd dat Gosiame begin juni is bevallen van een tienling: de ene helft via een vaginale bevalling, de andere helft via een keizersnede. Alle partijen die de bevalling 'fake news' noemen, zouden Independent Media en de kersverse moeder in diskrediet willen brengen. Hmm…

Bron: Panorama | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook