Britney Spears spreekt zich uit: ‘Ik wil gewoon mijn leven terug’

De zangeres staat al dertien jaar onder curatele van haar vader.

Lees ook

Britney Spears heeft al dertien jaar lang geen controle over haar eigen leven. Haar vader, Jamie Spears, neemt alle beslissingen over haar carrière, maar ook over haar persoonlijke leven. Genoeg is genoeg, zo vindt de zangeres. Tijdens een hoorzitting in een rechtbank in Los Angeles deed ze via een audioverbinding voor het eerst een uitspraak over de situatie. Enne, daarin deed ze behoorlijk wat shocking onthullingen.

Slaaf van vader

Dertien jaar lang niet mogen beslissen over je eigen leven, we kunnen het ons niet eens voorstellen. Toch is het de realiteit waarin Britney Spears al die jaren leefde. De popster kwam in 2008 onder curatele van haar vader te staan na een mentale inzinking. Hoewel ze op Instagram bleef zeggen dat het oké met haar ging, blijkt niets minder waar te zijn. Aan de rechter vertelt ze dat ze hierover moest liegen en dat ze zich 'een slaaf' van haar vader voelt.

“Ik ben niet gelukkig. Ik ben zo boos dat ik niet kan slapen. Het is krankzinnig. Ik ben depressief en ik huil elke dag”, liet een emotionele Britney weten in de hoorzitting. “Ik wil gewoon mijn leven terug. Het is dertien jaar geleden en het is genoeg. Het slaat allemaal nergens op. Ik ben klaar.” De popster onthult dat ze jarenlang niet eens wist dat ze een aanvraag mocht indienen om het curatorschap te beëindigen. Deze informatie werd haar al die tijd onthouden.

Dertien jaar lang misbruikt

Tijdens haar halfuur spreektijd deed Britney enkele shocking onthullingen over het curatorschap van haar vader. “Hij genoot ervan om controle over me te hebben. Niet voor honderd, maar voor duizend procent”, vertelt ze. “Ik word in feite misbruikt en dat al dertien jaar lang. Ik werd gedwongen het medicijn lithium te gebruiken, dat je gemoedstoestand moet stabiliseren. Daardoor had ik het gevoel de hele dag dronken te zijn. Ik kon niet meer voor mezelf opkomen en was bang om een gesprek aan te gaan met zowel mijn vader als moeder”, laat de popster weten.

Britney vindt dan ook dat de mensen die haar dit hebben aangedaan, hier niet mee weg zouden mogen komen. “Mijn vader en iedereen die betrokken is bij deze bewindvoering, inclusief mijn management, ze horen in de gevangenis”, klinkt het in klare taal. Ze is dan ook van plan om haar familie aan te klagen.

Gedwongen spiraaltje

Ondertussen zou Britney niets liever willen dan trouwen met haar vriend Sam Asghari en samen een gezinnetje starten. Dat is echter niet mogelijk onder curatele. De zangeres heeft namelijk een spiraaltje en mag niet naar de dokter om deze te laten verwijderen. “Ik verdien dezelfde rechten als iedereen om een kind te krijgen, een familie te starten”, laat een geëmotioneerde Britney weten. Samen met lover Sam naar de huisarts of het ziekenhuis rijden zit er ook niet in, want de zangeres schijnt niet eens bij hem in de auto te mogen zitten.

Daarnaast werd de popster gedwongen om twee keer per week naar therapie te gaan op 'een van de meest openbare plekken', waar ze altijd werd opgewacht door hordes paparazzi. “Ik weet dat ik bang ben voor mensen en eigenlijk niemand vertrouw. Voor mij is het onbegrijpelijk dat ik therapie moet volgen op een plek waar fotografen makkelijk toegang tot kunnen krijgen”, laat Britney weten. “Dat is heel pijnlijk. Ze maakten foto's van me toen ik daar afgelopen dinsdag huilend vertrok. Waarom kan die therapeut niet gewoon bij mij thuis langskomen, zodat ik privacy heb en kan praten zonder dat ik bang hoef te zijn dat er een leger aan paparazzi buiten op me staat te wachten?”

Steunbetuigingen

De hoorzitting van Britney is obviously niet onopgemerkt gebleven in showbizzwereld. Zo liet Mariah Carey op Twitter weten: “We houden van je Britney!!! Blijf sterk!” Ook zangeres Halsey nam het op voor Britney: “God zegene Britney Spears. Ik hoop met heel mijn hart dat ze vrijheid krijgt en bevrijd wordt uit deze mishandelende situatie. Ik bewonder haar moed om voor zichzelf op te staan vandaag. Daarbij wil ik tegen iedereen die denkt zeggenschap te hebben over het feit dat iemand een kind op de wereld zou willen zetten: f*ck you!”

Ook Justin Timberlake sprong in de bres voor zijn ex-vriendin. Hoewel de twee niet bepaald leuk uit elkaar zijn gegaan, neemt hij het nu op voor de zangeres. “Na alles wat we vandaag gezien hebben, moeten we massaal achter Britney Spears gaan staan. Ongeacht ons verleden samen, waarin we goede en slechte tijden hebben gekend. Dat doet er allemaal niet meer toe. Maar wat er nu met haar gebeurt is gewoon niet juist. Geen enkele vrouw zou het zeggenschap over haar eigen lijf mogen kwijtraken,” schrijft hij op Twitter.

“Niemand zou OOIT tegen zijn of haar wil vastgehouden moeten worden of überhaupt toestemming moeten vragen om toegang te krijgen tot datgene waarvoor ze keihard gewerkt hebben”, gaat hij verder. “Jessica en ik zenden al onze liefde, en vooral al onze steun, naar Britney in deze moeilijke tijden. We hopen dat de rechtbank de juiste beslissing maakt en haar het leven laat leiden dat ze wil leiden.”

Bron: RTL Boulevard, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook