Love Islands Yasmin openhartig over haatberichten: ‘Rosa, Minn en Carlyn vingen me op’ 

‘Ik ga me focussen op positieve dingen.’

Lees ook

Kandidaten die meedoen aan realityprogramma’s krijgen nog weleens te maken met negativiteit – en soms zelfs haatberichten – op social media. Love Islands Yasmin kan er helaas over meepraten, maar laat zich niet kleinmaken: “Ik heb voor hetere vuren gestaan.”

Gekke periode

Meedoen aan Love Island is al een emotionele rollercoaster an sich. Hoewel vrijwel alle kandidaten een fantastische tijd achter de rug hebben, moeten de Islanders nog wel even aarden als ze thuis zijn. Helaas was dat thuiskomen voor Yasmin helemaal gek. “Het is heel raar om weer thuis te zijn, omdat ik met heel slecht nieuws thuiskwam”, vertelt Yasmin als we met haar bellen.

“Sem, een van mijn beste vrienden, is omgekomen tijdens een verkeersongeval. Na alles wat er is gebeurd vind ik het nog lastig om te landen, maar ik ben heel goed opgevangen door mijn lieve familie en vrienden.”

Negativiteit

Dat Yasmin een van haar beste vrienden is verloren en dat er negatieve berichten over haar rondgaan, gaat de beauty niet in de koude kleren zitten. “Ik weet natuurlijk dat ik best veel negatieve reacties heb gekregen. Ik heb niet alles gelezen, maar ik hoorde wel dat mensen in twijfel trekken of ik echt een auto-ongeluk heb gehad. Dat vind ik een kwade zaak, want ik ben nu net thuis en ik ben iemand kwijtgeraakt door een ongeval. Dan denk ik wel: hou gewoon even je mond, je weet niet waar je het over hebt.”

Toch laat Yasmin zich zeker niet kleinmaken door de negatieve berichten die de ronde doen. “Ik heb voor te hete vuren gestaan, dat zulke berichten mij niet raken. Ik ga die reacties verder ook niet lezen; het brengt me niks. Ik wil negativiteit geen aandacht geven.”

Positiviteit

Bovendien wordt de Islander goed opgevangen door de kandidaten die al eerder afvielen. “Zeker Rosa, Minn en Carlyn steunen me. Toen ze weer in Nederland waren en de berichten hadden gelezen zeiden ze meteen tegen elkaar: ‘Als Yasmin terugkomt, vangen we haar op.’ Dat hebben ze ook echt gedaan en daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

Ook probeert de Islander altijd een silver lining te zien. “Ik heb ook heel mooie, lieve, positieve boodschappen ontvangen. Daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Ik probeer veel van die berichten nog te beantwoorden en ga me focussen op positieve dingen.”

Fijne tijd villa

Door alle hechte vriendschappen die Yasmin opbouwde in de villa, blikt ze gelukkig met heel veel plezier terug op haar deelname aan Love Island. “Het was echt hilarisch om met zoveel mensen in de villa te zitten”, deelt Yasmin lachend. “Ik had geen verwachtingen toen ik de villa in ging. Ik stond open voor de liefde en ik ontving ook heel veel liefde. Ik heb er een hele familie bijgekregen; zo hecht zijn we met z'n allen geworden.”

Beeld: Videoland

Laatste nieuws

Zie ook