Nicolette en Bas: ‘Wij zijn niet bezig met beach bodies’

'Het is bij ons nooit perfect', laat Nicolette weten.

Lees ook

Als je Nicolette van Dam en hubby Bas Smit vraagt naar hun twee grootste passies, dan krijg je al snel te horen: eten en reizen. Het een sluit het ander dan ook zeker niet uit. Aan Grazia verklappen Nicolette en Bas hun favoriete summerfood en hoe belangrijk zij het vinden om strak in zwempak op het strand te paraderen.

Spaans eten

Sinds de coronacrisis reizen Nicolette en Bas heel Nederland door op zoek naar de mooiste plekjes in eigen land. Als ze naar het buitenland gaan, zoeken ze het liefst de Spaanse zon op. “Spanje is met stip onze favoriet. We zijn getrouwd in dit land, hebben een huisje in Zuid-Spanje en we voelen ons daar helemaal thuis”, vertelt Nicolette.

Enne, het Spaanse eten heeft daar wel het een en ander mee te maken. Wanneer je de twee vraagt naar hun favoriete summerfood, dan klinkt het al snel: “Zwarte paella met inktvis”, aldus Bas. “En dan wel de echte Spaanse, want hier in Nederland smaakt het niet.” Nicolette voegt toe: “Met kilo's aioli, en vooraf een Spaans hammetje.” Ook heeft ze nog een goede tip om goede restaurants in het buitenland te vinden. “Als we op vakantie zijn, eten we nooit op de plekken waar andere Nederlanders zijn. Juist als er veel locals bij een restaurantje zitten, weten we: daar is het écht goed!”

Strak in bikini

Nicolette en Bas vinden het dan ook niet zo belangrijk om helemaal afgetraind op het strand te verschijnen. “We zijn niet bezig met beach bodies“, vertelt Nicolette. “Het is bij ons nooit perfect, daar vinden Bas en ik eten veel te lekker voor.” Daar sluit Bas zich volledig bij aan: “We vinden het hele jaar door gezellig eten belangrijker dan drie weken strak op het strand liggen.” Toch heeft hij nog wel een belangrijke side note. “Al is Nic strak geboren.”

Daar hoeft Nicolette niet veel voor te doen, verklapt ze. “Ik sport al heel lang niet, het heeft gewoon geen prioriteit bij mij. Soms train ik een paar keer als mijn planning het toelaat. Maar ik denk nooit: het moét, want ik wil strak in bikini.” Aha!

Benieuwd naar het hele interview met Nicolette en Bas? Je leest 't in het Grazia Zomerboek. Nu te koop!

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook