Ook bekend Nederland viert vandaag Vaderdag: ‘The five of us one family!’

Vaders wereldwijd werden vandaag weer overladen met macaroni-schilderijtjes, handafdrukken in klei en andere moderne kunst die op de koelkastdeur belandt.

Lees ook

Het is Vaderdag! En dat is natuurlijk hét moment om alle vaders wereldwijd eens even flink in het zonnetje te zetten. Ook bekend Nederland staat stil bij deze speciale dag. Een herinnering aan hun eigen vader, een kiekje van kersverse papa's die voor het eerst deze speciale dag vieren, Instagram staat er vol mee vandaag. Een kleine selectie:

Marco Borsato

Een extra speciale dag voor Marco. Vrijdag deelde de zanger namelijk al dat het vuurtje weer officieel is opgelaaid tussen hem en Leontine; de twee zijn vorig jaar na 22 jaar huwelijk gescheiden. Maar inmiddels lijkt die breuk inmiddels dus weer definitief gelijmd. Marco deelt een filmpje met foto's van zijn kinderen én hun moeder Leontine: “Vandaag is het Vaderdag! The five of us one family!”

Bibi Breijman en Waylon

Enkele dagen terug deelde Bibi nog een uitgebreid emotioneel bericht waarin ze vertelt over de impact van de lockdown op haar en haar gezin. De boodschap van vandaag is korter: Deze twee ❤️. Ahhhhh!

Gerard Joling

Gerards vader Herman overleed al in de jaren negentig en zoals je misschien wel weet is hij zelf geen papa. Toch deelt de goedlachse zanger vandaag wel een bericht waarin hij al zijn volgers een fijne Vaderdag wenst. Met daarbij een mooie zwartwit foto van een jonge Geer, moeder Janny en vader Herman.

Bridget Maasland

De foto die Bridget Maasland met haar volgers deelt, is er dan weer wel eentje met kleur. Op het plaatje zien we Bridget zelf, vader Frits en zoon Mees, allen met brede glimlach onder de Eiffeltoren. “Allerliefste papa & opa❤️”, zegt Bridget. “Herinneringen maken, samen naar Parijs en Eurodisney met je kleinzoon&dochter&mama waardoor de cirkel ⭕️ was.”

Gigi Hadid

Ook voor het half-Nederlandse topmodel Gigi Hadid is het een speciale dag. Gigi is sinds kort moeder en voor haar man Zayn Malik, bekend van de Engelse boyband One Direction, is het vandaag zijn allereerste Vaderdag. “Happy First Fathersday”, zet Gigi dan ook bij de prachtige foto van Zayn en dochter Khai.

Jan Dulles

Jan heeft vandaag een prachtig kunstwerk van zoon James gekregen. De titel: Mijn papa is een spetter. “Ik heb er niks aan toe te voegen”, zegt de trotse vader in het bijschrift.

Voor Jan en zijn vrouw Caroline is het overigens een zware tijd geweest: vorig jaar december overleed hun drie maanden oude dochter. Een zeer tragische gebeurtenis. In mei werd bekend dat het stel weer zwanger is. De zanger had daar destijds een “ietwat gemengd gevoel” bij, maar “Na het verdriet dat wij en onze naaste familie de afgelopen maanden hebben doorgemaakt, is dit lichtpuntje – dit nieuwe leven – van harte welkom”, aldus Jan in het Instagram-bericht van mei waarin hij het gelukkige nieuws aankondigde.

Wendy van Dijk

Over kunstwerken gesproken: in Huize Galjaard kunnen ze er ook wat van. Wendy van Dijk deelt de kleurige creatie die waarschijnlijk een prominente plek op de koelkast krijgt. Dochter Lizzy is duidelijk dolblij met haar “Best dad in the world!”

Bron: Instagram/Shownieuws | Beeld: EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl

Laatste nieuws

Zie ook