Exclusief! Meghann Fahy licht tipje van de sluier op over laatste seizoen van The Bold Type

De actrice onthult een paar details over hoe het verder zal gaan tussen Richard en Sutton.

Het langverwachte vijfde seizoen van The Bold Type staat sinds vandaag dan eindelijk op Videoland. Grazia zoomde met Meghann Fahy (Sutton Brady) over het laatste seizoen van de serie.

Laatste seizoen

Even een snelle recap van het vorige seizoen. Jane (Katie Stevens) is lerende hoe ze het bedrijf wil runnen en begint gevoelens te krijgen voor een van haar werknemers. Kat (Aisha Dee) werkt aan haar presentatietalent en beleeft een romance met Eva. Maar seizoen vier eindigde ook met een behoorlijke cliffhanger. Zo liet Richard weten dat hij dolgraag een gezin wil stichten, maar biechtte Sutton op dat ze geen kinderen wil. Nadat Richard dit nieuws hoort, verlaat hij Sutton en blijft Sutton met een gebroken hart achter.

We hoeven gelukkig niet lang te wachten om erachter te komen hoe met het Sutton gaat, want seizoen vijf gaat meteen verder waar het vorige seizoen eindigde. Iets waar Meghann erg blij mee is. “Seizoen vier eindigde door Covid-19 twee afleveringen eerder dan we voor ogen hadden”, deelt de actrice. “Toen we hoorden dat we een laatste seizoen mochten maken – dat uit slechts zes afleveringen bestaat – wist niemand waar het verhaal verder zou gaan. Zou er een tijdssprong worden gemaakt? Of zouden we precies verdergaan waar we waren gebleven?”

Tipje van de sluier

Ook was het nog onduidelijk of Sam Page (Richard) terug zou keren voor het laatste seizoen. “Toen we hoorden dat Sam terug zou komen, was ik zo blij”, deelt Meghann enthousiast. Ze kon dan ook niet wachten om erachter te komen hoe de verhaallijn van hun karakters zou verlopen. “Ze (Richard en Sutton, red.) zitten in zo’n unieke situatie. Ze houden allebei heel veel van elkaar, maar ze willen andere dingen in het leven. Wat ze ook kiezen in hun relatie, het zal voor één van hen niet ideaal zijn.”

“Dus als Richard terugkeert, zullen we de gesprekken tussen hem en Sutton zien; hoe willen ze verder in de toekomst?”, verklapt Meghann.

Happy end

The Bold Type staat erom bekend actuele thema’s aan te snijden en taboes te doorbreken. Volgens Meghann is het dan ook belangrijk om de struggle tussen Richard en Sutton goed in beeld te brengen. “Het is zo’n lastige situatie; de een wil kinderen en de ander niet. Ik denk niet dat er een verkeerde beslissing bestaat.”

“Het is zo’n persoonlijke keus en ik denk dat het, vooral voor vrouwen, belangrijk is om dit verhaal te vertellen. Ik vind het fantastisch dat het gesprek voor vrouwen niet langer gaat over wanneer we kinderen willen, maar dat het nu vooral de vraag is: ‘Wil je kinderen?’. Daarom ben ik zo blij dat we dit verhaal vertellen.”

Toch hoopt ze dat de fans zich kunnen vinden in hoe de serie voor Richard en Sutton zal eindigen. “Ik hoop dat veel fans er blij mee zullen zijn, maar helaas kun je niet iedereen blij maken.”

Seizoen 5 van The Bold Type staat nu op Videoland.

Beeld: Videoland

Laatste nieuws