Last van maskné? Zo ondersteun je je huid van binnenuit

Hiermee voorkom je een hoop oneffenheden op je gezicht.

De mondkapjes zijn inmiddels helemaal ingeburgerd in onze routine. Hoewel je er best een fashion statement mee kunt maken, hebben ze ook weer een groot nadeel. Een onrustige huid, of ook wel maskné, ligt door het dragen van mondkapjes namelijk al gauw op de loer. Leuke woordspeling, maar allesbehalve fijn. Om maskné te voorkomen kun je naast het tijdig wassen van je mondkapje, de huid ook van binnenuit ondersteunen. Wij vertellen je hoe!

Collageen: het anti-aging supplement

Een onrustige huid ontstaat niet alleen door het dragen van mondkapjes, maar je kunt je voorstellen dat de schurende stof geen positieve invloed heeft op de verspreiding van bacteriën en viezigheid op je gezicht. Het is dus in ieder geval aan te raden om wegwerpmaskers te gebruiken, die je na één keer dragen weggooit, of je stoffen gezichtsmasker na het dragen in de wasmachine wast.

Behalve een schoon mondkapje is interne verzorging ook enorm belangrijk. Een mooie huid komt van binnenuit, zo wordt vaak gezegd. En zo is het ook. Hoewel elke huid baat heeft bij een milde reiniging (probeer eens natuurcosmetica, vrij van harde chemicaliën en microplastics), is je huid een spiegel van wat je eet en drinkt. Collageen is de laatste tijd een populair beauty ingrediënt. Dit is een vezelachtig, lichaamseigen eiwit dat zorgt voor een stevige en jeugdige huid. De collageenproductie neemt af door ouderdom, het eten van teveel suikers, maar bijvoorbeeld ook door UV-straling. Met een collageen-supplement geef je je collageenvoorraad een duwtje in de rug. Collageen supplementen zijn verkrijgbaar in poeder- of capsule vorm. Aan capsules zitten vaak ook nog extra’s als vitamine C toegevoegd, wat ook de aanmaak van collageen stimuleert.

De strijd aan met antioxidanten

Antioxidanten zijn voedingsstoffen die ons lichaam beschermen tegen oxidatieve schade. Vrije radicalen zijn hier verantwoordelijk voor. Hierdoor vindt celschade plaats. Bescherm jouw lichaamscellen door een gezond voedingspatroon aan te houden. Ondersteun dit eventueel door een antioxidant te slikken. Zink is een mineraal dat ook als antioxidant fungeert en dus ondersteunt in het beschermen van cellen. Het is daarnaast goed voor huid, haar en nagels. Een ander zeer krachtig antioxidant, met een onuitspreekbare naam, is astaxanthine. In dit supplement vind je extract van een kleine groenalg, dat helpt jouw lichaam en huid te beschermen (onder andere tegen UV-schade).

Vet belangrijk

Als laatste heb je vast wel eens gelezen over het belang van Omega 3 vetten. Deze vetten zijn onder andere goed voor hart, hersenen en het gezichtsvermogen. Omega 6 daarentegen, wordt altijd wat meer gemeden. Dat komt omdat we in de westerse wereld een verstoorde balans tussen deze twee groepen vetzuren hebben. Gammalinoleenzuur (GLA) is een Omega 6 vet dat onder andere voordelen voor onze huid meebrengt. GLA vitaliseert de huid en beschermt deze tegen veroudering. Het ondersteunt namelijk het natuurlijke vermogen van de huid om vocht vast te houden. Het voedt de huid van binnenuit en helpt de elasticiteit en zachtheid van de huid te behouden. De huid blijft er daardoor jeugdig, glad en stralend uitzien.

Dus, maskné voorkomen? Dat kunnen we niet beloven. Maar er is goede hoop dat de mondkapjes binnenkort ook weer verleden tijd zijn. Tot die tijd draag je gewoon actief bij aan een mooie huid van binnenuit. Natuurlijk door de geijkte paden te bewandelen (genoeg slapen, gezond eten, water drinken en stress vermijden) en door eens in de wereld van supplementen te duiken.

Laatste nieuws