Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nog geen plannen dit weekend? Grazia tipt de leukste to do's!

Van de lekkerste pizza's tot Netflix-tips.

plannen weekend

Hoewel we – finally – ons geluk weer mogen beproeven op het terras en de winkels weer open zijn, kunnen we verder nog niet heel veel doen. Grazia sleept je het weekend door en zet een aantal leuke to do's voor je op een rij!

Lekker creatief

Ben jij een beetje creatief aangelegd en draag je regelmatig een bril? Dan is deze contest wat voor jou. Het brillenmerk polette heeft speciaal vanwege het tienjarig bestaan een speciale design contest georganiseerd. Het brillenmerk daagt iedereen uit een eigen ontwerp te creëren.

Ben jij uiteindelijk de gelukkige winnaar? Dan zal polette het ontwerp uiteindelijk écht gaan ontwikkelen. Dit betekent dat je je eigen ontworpen design internationaal terug zal zien in alle showrooms van polette. Hoe tof is dat?! Meedoen kan tot en met 27 mei en op 31 mei kiest polette de gelukkige winnaar. Alle instructies vind je in onderstaande video.

Spelletjesavond

Ben jij al je spelletjes uit je eigen spelletjeskast inmiddels wel zat? Probeer dan eens de nieuwste uitbreiding in de populaire Escape Room the Game spellenlijn. In het spel Escape Room The Game: Challenge moet je zoveel mogelijk raadsels weten op te lossen in tien minuten. Het spannende – en vooral zenuwslopende – spel bevat namelijk 48 brain teasers om je hersens te laten kraken. Love it!

Kun je niet wachten om je friends uit te dagen met dit spel? Je scoort 'm hier voor €9,99.

Escape Room The Game: Challenge

Filmavond

Ben jij groot fan van de serie Undercover? Dan wordt het tijd om een filmavondje in te plannen. De Netflix-film Ferry staat namelijk vanaf vandaag op Netflix! Ferry is een prequel van de succesvolle serie Undercover en vertelt de backstory van Nederlands favoriete Brabander Frank Lammers aka Ferry Bouman en zijn Daan (Elise Schaap).

Het verhaal begint in Amsterdam, waar Ferry werkt voor hasjbaron Brink. Brink is een machtige crimineel en tevens Ferry's mentor. Op een dag raakt na een brute overval de zoon van Brink enorm gewond. De sporen lijken naar een groepje kampers in Brabant te wijzen. Ferry wordt vervolgens op pad gestuurd om de daders te vinden. Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Hoewel Ferry het kamperleven eigenlijk afgezworen had, loopt hij Daniëlle daar tegen het lijf. En de rest is geschiedenis...

Ferry staat vanaf nu op Netflix.

Uitkijken naar een feestje

Het woord festival komt al langer dan een jaar niet meer in ons vocabulaire voor. De coronamaatregelen lijken echter steeds meer te versoepelen en dit biedt ook voor festivalorganisatoren ein-de-lijk wat perspectief. Nederland’s grootste festivalorganisatoren ID&T en MOJO, bekend van onder andere Mysteryland en Lowlands, organiseren in samenwerking met Heineken op ‘de dag dat het weer mag’ een speciaal event in Ziggo Dome en AFAS Live.

Onder de naam Celebrate Life willen de festivalorganisatoren het leven vieren en een killer van een feest neerzetten. Op welke datum het event precies zal plaatsvinden? Dat is nog niet duidelijk, maar omdat het evenement op de dag dat het weer mag georganiseerd wordt, kan dit zowel op een doordeweekse dag als in het weekend zijn. Wél weten we dat het event aftrapt in AFAS Live met de absolute voorhoede van de Nederlandse pop en hiphop en vervolgt in de Ziggo Dome met Nederlands’ bekendste DJ’s.

Wil je dit niet missen? Je pre-registreert je via deze link.

Pizzafeestje

Op zaterdag 15 mei is het zover: Pizza Party Day. En als pizzaliefhebber moet je hier natuurlijk je steentje aan bijdragen. Je kunt er op deze dag voor kiezen om je eigen pizza in elkaar te flansen, een pizza te eten op het terras (in de middag) óf een pizza te bestellen bij je favo bezorgrestaurant. Heb je wat inspiratie nodig?

Restaurant Pizza Lab opent haart deuren op de George Gershwinlaan in Amsterdam Zuid. Hier vind je heerlijk Napolitaanse pizza's die gecreëerd worden van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Of kies voor een pizza van EuroPizza in Amsterdam Noord. Je vindt hier een heerlijke 'Noordermarkt Pizza' met aardappels, knoflook, burrata, kruiden van de markt en olie van bos uit tot aan een sandwich met gestoofd rundvlees en mierikswortel. Dat klinkt als een feestje in je oren, of niet?

Pizza's bestellen doe je bij één van bovengenoemde restaurants of gemakkelijk via Uber Eats en Thuisbezorgd. Eet smakelijk!

Misschien ook voor jou:
Deze TikTok-hack om polaroidfoto's in te scannen gaat viral