Fan van The Crown en Bridgerton? Dan is deze Netflix-serie ook iets voor jou

Er is meer kostuumdrama in de maak!

Heel goed nieuws voor alle Bridgerton-fans: Netflix heeft nóg een veelbelovend kostuumdrama aangekondigd.

The Empress

Binnenkort beginnen de opnames van een splinternieuwe royal dramaserie die we niet willen missen: The Empress. Het schijnt dé nieuwe must see te worden voor iedereen die ook zo heeft genoten van de intriges, glamour en kostuums in series als The Crown en Bridgerton.

Het verhaal van The Empress komt je misschien niet helemaal onbekend voor als je weleens rond kersttijd de televisie aan hebt gezet en de Sissi-klassiekers hebt bekeken. De nieuwe serie draait namelijk om deze beroemde keizerin van Oostenrijk.

Elisabeth van Oostenrijk

The Empress gaat in op het veelbewogen leven van 'Sissi' – Elisabeth van Oostenrijk, de langstzittende keizerin die het land ooit heeft gekend. Netflix steekt haar roerige levensverhaal in een modern jasje.

“Elisabeth wordt geportretteerd als een jonge vrouw die haar tijd ver vooruit is, die zich verzet tegen de strikte regels van de negentiende eeuw en van het hof. Ze ontmoet Franz, een keizer en koning die een enorme rol heeft gespeeld in het vormen van de moderne Europese geschiedenis”, onthult de streamingsdienst over de serie.

Daar komt natuurlijk een portie 'jaloezie, intrige en machtsstrijd' bij kijken, waarin Elisabeth zich als powervrouw doorheen moet zien te slaan: “De kijker wordt meegenomen naar een schitterende fantasiewereld waarin de jonge Sissi moet vechten voor haar plek aan het hof, om niet alleen het boegbeeld van een ondergaand keizerrijk te zijn.”

Het is nog niet bekend wanneer de eerste zes afleveringen van The Empress op Netflix verschijnen of wie de hoofdrollen op zich gaat nemen. We keep you posted!

Bron: Marie Claire UK, Beau Monde | Beeld: Netflix / The Crown

Laatste nieuws