Kim Feenstra over druk om borstvoeding te geven: ‘Lukt niet bij iedere vrouw’

Kim steekt moeders die (geen) borstvoeding geven een hart onder de riem.

Lees ook

Kim Feenstra is de trotse moeder van baby Brooklyn. En hoewel het moederschap voor Kim een droom is die uitkomt, gaat het niet alleen over rozen. Zo kaart het model op Instagram het probleem aan dat er nog te veel druk staat op new mommy's om borstvoeding te geven.

Niet vanzelfsprekend

Op Instagram Stories deelt Kim dat ze aan het kolven is. Het model is zich er goed van bewust dat het geven van borstvoeding niet voor iedere vrouw vanzelfsprekend is. “Het lukt natuurlijk niet bij iedere vrouw om borstvoeding te geven”, schrijft Kim bij een foto van haar en de kleine Brooklyn. “En er zijn vrouwen die bewust kiezen om het niet te doen.”

Maatschappelijke druk

Volgens Kim is de druk van de omgeving vaak veel te groot. “Er wordt zo gehamerd op het feit dat borstvoeding het allerbeste is, dat ik me kan voorstelen dat je gefrustreerd raakt als het niet lukt.” Het model wil die maatschappelijke druk dan ook graag verminderen. Ze probeert daarom een zo realistisch mogelijk beeld te geven en wil benadrukken dat het voor iedere moeder anders is. Kim heeft dat ook een belangrijke boodschap voor alle moeders: “You still rocking it mommy!” En zo is het maar net!

Brooklyn Baby Tailor

Afgelopen oktober zijn Kim en haar vriend Stanley de trotse ouders geworden van hun zoontje Brooklyn Baby Tailor. “We are on another level right now. A new Legend has arrived. Brooklyn Baby Tailor”, schreef de kersverse moeder destijds bij haar bericht op Instagram.

Bekijk de Instagram Story van Kim **HIER**.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook