Zien: zo ziet Amanda Bynes er nu uit

Je herkent de She's The Man-actrice bijna niet meer.

Als je in de nineties geboren bent, is de kans groot dat jij Amanda Bynes geregeld op de buis voorbij zag komen. Van The Amanda Show tot haar rollen in films als She's The Man en Hairspray, wij waren gek op haar. Het is al een tijdje stil rondom de actrice, dus wij besloten uit te zoeken hoe het nu met haar gaat.

Acteercarrière

Amanda was slechts tien jaar oud toen ze haar tv-carrière begon in het programma All That. Ze was zo populair, dat ze drie jaar later haar eigen programma kreeg, The Amanda Show, waarin ook tienerfavorieten Drake Bell en Josh Peck te zien waren. In 2000 won ze een Kid's Choice Award voor All That en kreeg ze maar liefst vier nominaties voor The Amanda Show.

In 2002 maakte Amanda haar debuut op het grote scherm in de films Big Fat Liar en What I Like About You. Later speelde ze onder andere in de populaire films She's The Man, Hairspray en tot slot Easy A. In 2010 besloot de blondine een punt te zetten achter haar acteercarrière. “Als ik iets niet meer leuk vind, dan stop ik ermee”, schreef zij destijds op Twitter. “Ik hou niet meer van acteren, dus ik stop ermee. Ik weet dat 24 jaar jong is om met pensioen te gaan, maar je hebt het nu van mij gehoord.”

Van kwaad tot erger

Na haar pensioen in 2010 ging het al snel downhill met de actrice. Zo kampte ze met een alcohol- en drugsverslaving. In 2012 werd ze gearresteerd voor rijden onder invloed en een jaar later werd ze belast met het roekeloos in gevaar brengen van anderen en marihuanabezit. Hoewel de aanklachten in 2014 werden ingetrokken, kreeg ze wel drie jaar proeftijd opgelegd voor het rijden onder invloed.

Het ging van kwaad tot erger met Amanda. Zo werd ze gearresteerd voor het aanstichten van brand op de oprit van een vreemde. De voormalig actrice werd 72 uur opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en later werd bekend dat ze kampte met een bipolaire stoornis en manische depressie. Om Amanda tegen zichzelf te beschermen, kwam ze onder curatele te staan van haar moeder, Lynn Organ. In februari 2020 legde Amanda de situatie uit aan haar Instagramvolgers en vroeg ze om hun hulp. Ze vond dat ze niet langer een conservator nodig had. Desondanks werd het conservatorschap verlengd. Hoewel het periodes beter leek te gaan met Amanda, kreeg ze door de jaren heen geregeld te maken met grote tegenslagen. Zo ging ze meerdere keren naar rehab en werd ze opgenomen in een psychiatrische instelling.

Begin 2020 shockeerde Amanda haar fans met een enorme gezichtstattoo. Het ging om een groot hartje op haar wang. Daar kwamen later nog wat meer gezichtsversieringen bij.

Liefdesleven

Ook op liefdesgebied maakte Amanda de nodige ups and downs mee. Na een paar mislukte relaties vond ze in 2019 de liefde bij Paul Michael. Op Valentijnsdag 2020 maakten de twee zelfs bekend verloofd te zijn. Die roze wolk veranderde echter al snel in donderslag bij heldere hemel. Slechts drie weken na de verloving besloot Amanda er een punt achter te zetten. Ook dit was weer niet van lange duur, want even later maakten de twee middels een foto van een echo bekend in verwachting te zijn van een kindje. Een schamele twee maanden later bleek echter dat dit niet het geval was. Een behoorlijke rollercoaster, kun je wel zeggen. Of Paul en Amanda nog steeds samen zijn, is onbekend.

Het is al een tijd stil rondom Amanda. De She's The Man-actrice deelde voor het laatst iets op Twitter in september 2019 en ook haar Instagrampagina is behoorlijk leeg. Helemaal stil zit ze echter niet. Twee maanden geleden plaatste ze op YouTube een video waarop ze aan het rappen was. Wij zijn benieuwd of we binnenkort een rapnummer van haar kunnen streamen op Spotify. To be continued…

Beeld: BrunoPress, Twitter

Laatste nieuws