Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ka-ching! Emma Wortelboer doet boekje open over jaarsalaris

De presentatrice doet niet geheimzinnig over wat ze verdient.

Emma Wortelboer

Praten over wat je verdient? Dat is vaak nog een no-go in Nederland. Vooral BN'ers laten hier over het algemeen niets over los. Maarre, Emma Wortelboer is niet zoals haar bekende collega's. Op Instagram laat ze weten hoeveel euro's er jaarlijks op haar bankrekening verschijnen.

Nieuw contract

Afgelopen vrijdag tekende Emma een nieuw jaarcontract bij BNNVARA. Bij het tekenen van het contract werd er geproost met champagne en geposeerd voor een gezellig kiekje. Zoals veel BN’ers dit doen, werd de foto vervolgens gedeeld op Instagram.

De presentatrice besloot echter niet alleen te vermelden dat ze een nieuw contract heeft, maar verklapte ook gelijk hoeveel ze ermee zou verdienen. Enne, we moeten toegeven: maar weinig mensen zijn daar zó open and honest over.

Jaarsalaris

Een nieuw contract tekenen, dat is voor veel mensen behoorlijk spannend. Zo ook voor de presentatrice. In aanloop naar het tekenen van haar gloednieuwe contract bij BNNVARA liet Emma op haar Instagram Stories al weten dat ze het een spannend moment vond. Bij deze tekst deelde de presentatrice een aantal emoticons van dollartekens – de spanning was dus duidelijk voor het nieuwe salarisvoorstel.

Uiteindelijk bleek de spanning voor niets, aangezien de presentatrice na het tekenen van het contract deelt: “Maar voor 70.000 euro bruto per jaar voel ik me aardig bevoorrecht.” You go, Emma!

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de presentatrice zo openlijk praat over welk bedrag zij op haar bankrekening ontvangt. In een eerder interview met De Volkskrant vertelde ze: “Heel raar dat in Nederland niemand het over zijn salaris wil hebben, terwijl ik denk: wat maakt dat nou uit? Wat verdien ik? Wil je dat weten? Ik verdien 5.300 euro bruto, dat is 3.200 euro netto per maand.”

Misschien ook voor jou:
Waarom vrienden zijn met je baas ten koste gaat van je salaris
Showbizz
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress, Instagram