Ruud de Wild maakt heftig nieuws bekend: ‘Ik heb darmkanker’ 

De radio-dj deelde het heftige nieuws tijdens zijn radioshow.

Ruud de Wild heeft tijdens zijn radioshow heftig nieuws gedeeld met zijn luisteraars. De radio-dj maakte tijdens De Wild In De Middag bekend dat hij darmkanker heeft: “Ik ben er vroeg bij, heb ik gehoord.”

Diagnose darmkanker

“Ik ga je misschien laten schrikken, of misschien wel helemaal niet. Ik vind het erg lastig (om te vertellen red.), maar ik probeer het toch maar”, begint Ruud. “Een aantal maanden geleden kreeg ik de diagnose darmkanker.”

De radio-dj vervolgt dat hij zijn diagnose in de eerste instantie stil wilde houden. “Dat is me ook een tijdje gelukt, maar niet helemaal.” De radio-dj vervolgt dat hij er vroeg bij is en dat hij al één keer is geopereerd. “Helaas is niet alles weg. Ze hebben nog een keer gekeken en ik moet nog een keer geopereerd worden.”

Revalideren

“Na die operatie moet ik een tijdje revalideren.” Dit betekent dat Ruud voorlopig stopt met De Wild In de Middag. “Ze zijn er supersnel bij, maar kanker blijft kanker, het blijft iets engs. Ik hoop na die revalidatie terug te komen. Jullie zijn nog niet van me af.”

KRO-NCRV maakte bekend dat Eddy Keur de komende tijd de presentatie van Ruud overneemt. “We wensen hem alle sterkte en hopen hem weer snel terug te zien in de radiostudio”, liet de omroep in een verklaring weten.

Steun

Al snel nadat Ruud het heftige nieuws ook op Instagram deelt, stromen de beterschapswensen binnen. Zo wensen onder anderen Liza Sips, Nielson, Tess Milne en Giel Beelen de radio-dj veel sterkte.

Ook vriendin Olcay Gulsen staat op Instagram stil bij Ruuds strijd tegen kanker. “Wat ben ik trots op jou, lieverd. Zo stoer en sterk en tegelijkertijd zo lief en zacht.”

Wij wensen Ruud veel sterkte de komende tijd.

Bron: De Wild In De Middag, RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws