Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bridgertons Nicola Coughlan haalt keihard uit naar podcast host vanwege opmerking over gewicht

Ze werd "het dikke meisje uit Bridgerton" genoemd.

Nicola Coughlan

Bridgertons Nicola Coughlan heeft geen tijd voor haters in haar leven. Een podcast host noemde haar "het dikke meisje uit Bridgerton" en bekritiseerde haar outfitkeuze voor de Golden Globes. Hell no, dacht Nicola terecht. Op Twitter haalt ze keihard uit naar de dame in kwestie.

"Het dikke meisje uit Bridgerton"

Nicola verscheen afgelopen weekend tijdens de thuiseditie van de Golden Globes in een prachtige gele – of course – baljurk. Ze maakte de look af met een zwarte cardigan en stunning roze oogschaduw. Ze zag er geweldig uit, als je het ons vraagt.

Podcast host Amanda Richards dacht hier blijkbaar anders over. Op Twitter schreef ze: "Het dikke meisje uit Bridgerton draagt een zwarte cardigan naar de Golden Globes. Want het maakt niet uit hoe knap en stylish je bent, als je een dik meisje bent zal er altijd een zwart vestje zijn waar je aan denkt, vervolgens besluit je die niet te dragen en uiteindelijk draag je het toch, omdat je het gevoel hebt dat het moet."

Opmerkingen over gewicht

Een paar uur later reageerde niemand minder dan Nicola herself op de tweet van de podcast host. "Ik vond dat de cardigan er leuk uitzag", begint ze. Daarnaast vertelt de beauty dat het idee afkomstig is van modeontwerpster Molly Goddard. Zij kleedde haar modellen voor de runway in de meest fantastische jurken met daarop een cardigan. "Daar kwam het idee vandaan. Also, ik heb een naam." Yes, Nicola!

Maar daar liet de actrice, die Penelope Featherington speelt in Bridgerton, het niet bij zitten. Even later deelde ze een essay dat ze ruim twee jaar geleden voor The Guardian schreef. "Kunnen we acteurs op hun werk beoordelen en niet op hun lichaam?", schreef ze. "En kunnen we in interviews alsjeblieft vrouwen niet meer vragen naar hun gewicht, vooral als het compleet irrelevant is. Ik zie veel interviews van tien jaar geleden waarvan mensen nu zeggen: 'Oh, wat waren de vragen ongepast!' Helaas gebeurt dit nog steeds", vervolgt Nicola. "Elke keer dat iemand mij over mijn lichaam vraagt, maakt dat me zo oncomfortabel en verdrietig dat ik niet gewoon over mijn werk kan praten. Het werk waar ik zo van houd." Amen!

Misschien ook voor jou:
Zó ziet de vriendin van Bridgertons Regé-Jean Page eruit
Showbizz
  • Bridgerton, Instagram