doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Koning Willem-Alexander onthult hoe de prinsessen zich vermaken tijdens de lockdown

Om deze reden vertrekt Alexia na de zomer naar een kostschool in Wales

Alexia treedt hiermee in de voetsporen van haar vader.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
prinses Alexia

Prinses Alexia vertrekt na de zomer naar Wales om te studeren aan het United World College of the Atlantic (UWC Atlantic College). De prinses treedt hiermee in de voetsporen van koning Willem-Alexander, aangezien ook hij hier in zijn jongere jaren een opleiding volgde.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Internationaal Baccalaureaat

Niet alleen prinses Amalia is van plan om haar Haagse middelbare school dit jaar te verlaten (met een diploma op zak welteverstaan), ook haar zusje zal het Christelijk Gymnasium Sorghvliet vaarwel kussen. Alexia vertrekt naar een kostschool in Wales, zo maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Daar kan ze haar Internationaal Baccalaureaat in de wacht slepen, een diploma dat in heel Europa wordt erkend. Het internationaal baccalaureaat geldt als vervanging voor de twee laatste leerjaren op het vwo.

Amalia is niet de enige koninklijke die dit prestigieuze instituut weet te vinden. Ook de Belgische kroonprinses Elisabeth studeerde er vorig jaar af. Daarnaast zal ook de Spaanse kroonprinses Lenor een van de studenten op deze school zijn. De twee worden dus schoolgenootjes van elkaar.

Progressieve aanpak

Enne, zoals je mag verwachten van een prestigieuze, overzeese school is het 'UWC Atlantic' gevestigd in een eeuwenoud kasteel. We krijgen er zelfs een beetje Harry Potter-vibes bij. De onderwijsinstelling staat bekend om zijn progressieve aanpak en grote focus op duurzaamheid.

Ook kan Alexia er alvast oefenen met haar royal duties, want het UWC heeft sociale inzet hoog in het vaandel staan. Naast het volgen van de traditionele vakken is het ook onderdeel van het curriculum om zich in te zetten voor goede doelen en vrijwilligerswerk te verrichten.

Willem-Alexander

Ook koning Willem-Alexander heeft in zijn jongere jaren zijn middelbare school aan het college in Wales afgerond. Als reden voor zijn vertrek gaf de koning achteraf aan: "Ik vond mezelf niet lastig, mijn ouders vonden zichzelf niet lastig, maar elkaar vonden we wel lastig."

Of Alexia ook om deze reden haar vertrek maakt naar Wales? Daar lijkt het niet op. In een eerder interview met Enzo Knol, tijdens koningsdag afgelopen 2020, wist Alexia nog te vertellen over de band met haar moeder. "Ze moet heel veel tijd besteden aan haar baan, maar ze is er heel vaak. En zo niet, dan is er altijd wel iets wat we samen kunnen doen. Ik breng nog steeds heel veel tijd met haar door. Wij allemaal. Ik vind mijn ouders best wel eh... heel goede ouders!’’ Waarop Máxima lachend reageerde: "Bravo! Dit was niet gescript."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');