Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Robin Martens openhartig over haar kanker: ‘Het tekent je voor het leven’ 

Toen Robin nog maar vier jaar oud was, werd de ziekte bij haar gediagnosticeerd.

Robin Martens openhartig kanker

Het was gisteren Wereldkankerdag en die dag liet Robin Martens niet zomaar aan zich voorbijgaan. De actrice kampte zelf van haar vierde tot elfde met de agressieve ziekte en blikte op Instagram terug op die heftige periode.

Acute lymfatische leukemie 

“Voor alle mensen op deze planeet die kanker hebben gehad of ermee te maken hebben gehad… Heel veel liefde voor jullie en sterkte en kracht”, schreef Robin gisteren in haar Instagram Stories om mensen op Wereldkankerdag een hart onder de riem te steken.

Ook Robin herself heeft van dichtbij gezien wat de ziekte met je kan doen. Van erg dichtbij zelfs. “Ik heb acute lymfatische leukemie gehad op 4-jarige leeftijd”, deelt ze. “Tekent je voor het leven, maar het maakt je ook sterker!”

Tatoeage

Op 11-jarige leeftijd werd de inmiddels 28-jarige genezen verklaard, maar het is haar nooit in de koude kleren gaan zitten. “Mijn eerste tatoeage was een pandabeer op mijn zij op mijn 18de. Pandabeer staat symbool voor de leukemieperiode, omdat ik mijn knuffel pandabeer altijd bij me had.”

Het is al 17 jaar geleden dat Robin met de nare ziekte dealde en het gaat de brunette nu gelukkig voor de wind. Ze verwacht dit jaar namelijk samen met lover Benjamin haar eerste kindje. “Thank god for this miracle”, schreef de danseres enkele weken geleden blij op Instagram.

Misschien ook voor jou:
Robin Martens deelt intieme foto met vriend Benjamin op Instagram
Showbizz
  • Instagram
  • Brunopress