H&M lanceert duurzame denimcollectie in samenwerking met Lee

Sofia Löfstedt, Head of design Kids bij H&M, vertelt trots over deze samenwerking.

H&M maakte onlangs al bekend dat ze de handen ineen slaan met de Ierse modeontwerpster Simone Rocha. De Zweedse modeketen doet vandaag opnieuw een indrukwekkende onthulling, want H&M lanceert in samenwerking met Lee een duurzame denimcollectie!

Lee x H&M

Jawel, H&M komt opnieuw met een toffe samenwerking op de proppen. Dit keer slaat de modeketen de handen ineen met het Amerikaanse denimlabel Lee. Samen zetten ze een duurzame denimcollectie voor het hele gezin op. De items zijn dan ook gemaakt van onder andere biologisch en gerecycled katoen. Zo bevat de Lee x H&M-collectie een jeans van 100 procent gerecycled katoen en een denim gemaakt van duurzame kunstmatige vezels.

De damescollectie bestaat uit hebberig makende loose fit jeans die je look een echte 90’s vibe geven. In de herencollectie vind je onder andere denim jacks en carpenter jeans. En dat is heus nog niet alles. Voor zowel dames, heren als kinderen zijn er ook salopettes, T-shirts, sweaters en accessoires waaronder een tote bag, beanies en bucket hats beschikbaar. Met andere woorden: voor ieder wat wils.

Uitdaging

Niet zo gek dat Sofia Löfstedt, Head of design Kids, maar wat trots is op de collectie. Aan Grazia vertelt ze hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. “Lee is het meest iconische denimmerk dat er is”, begint ze. “We werkten graag met hen samen om verandering te bewerkstelligen: een verandering voor meer duurzame en circulaire denim kledingstukken. We hebben naar elk detail gekeken en elkaar op een positieve manier uitgedaagd.”

De Lee x H&M-collectie bevat musthaves voor alle liefhebbers van denim – zowel voor jong als oud. Niet zo gek dat er veel tijd is besteed aan het creëren van deze collectie. Sofia vertelt dan ook trots te zijn op deze duurzame collectie. “Alles – van materiaal tot metalen details – is op een duurzamere manier gemaakt en we zijn supertrots op alle vooruitgang die we in deze collectie hebben geboekt.”

Duurzaam

Bij H&M staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De Zweedse modeketen heeft ook grote plannen voor de toekomst. “Een groot bedrijf als H&M heeft een enorme verantwoordelijkheid, en dat is iets wat we heel serieus nemen, vooral voor onze kids fashion. We hebben ons lange termijn doel om tegen 2040 klimaatpositief te zijn en we dagen onszelf voortdurend uit op alle vlakken duurzaam te werken, en om materialen om te zetten in circulaire en innovatieve mogelijkheden.”

De Lee x H&M-collectie is vanaf 28 januari verkrijgbaar. Bekijk hieronder alvast de eerste beelden van de collectie:

Beeld: H&M

Laatste nieuws