Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Prince Charmings Rick blikt terug op de show: ‘Ik ben er veel zekerder door geworden’ 

De vrijgezel is sterker uit het programma gekomen.

Prince Charmings Rick

Prince Charmings Rick vond tijdens het programma niet de liefde van zijn leven in vrijgezel Marvin, maar leerde er wel meer over zichzelf. Met Grazia blikt hij terug op zijn tijd in de villa.

Deelname

Momenteel staat Rick behoorlijk in de spotlights. Hij wordt overspoeld met berichten op Instagram en krijgt veel media-aandacht. En dat vindt hij allemaal best spannend, zo vertelt hij wanneer we met hem bellen. Al kan hij de aandacht voor eventjes wel waarderen. “Het is natuurlijk leuk, maar als ik dat iedere dag zou hebben, zou ik dat wel pittig vinden", lacht hij.

Aan aandacht geen gebrek dus, al scheelde het niet veel of hij had niet eens meegedaan aan de show. “Ik was erg sceptisch”, vertelt hij daarover. “Ik wist van tevoren eigenlijk niets over de Prince Charming en daarom twijfelde ik om mee te doen.”

Uiteindelijk besloot Rick tóch om mee te doen, omdat hij meer uit zijn schulp wilde kruipen. “Ik had vier jaar in Berlijn gewoond en was net een half jaartje terug in Amsterdam. Ik kende niet zo heel veel mensen en ik zag dit avontuur als een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen, maar ik vond het wel heel spannend om mee te doen.”

Blij met deelname

Uiteindelijk is Rick er blij mee dat hij heeft meegedaan. “Ondanks mijn twijfel, heb ik zoveel leuke mensen leren kennen en zij zullen ook goede vrienden blijven. Daarnaast krijg ik veel berichten van jongens op Instagram die zelf nog in de knoei zitten met hun geaardheid en ik bied hen een beetje steun. Ik vind het mooi dat ik iets voor hen kan betekenen.”

Ook merkt de 28-jarige dat hij na het avontuur een stuk zelfverzekerder is geworden en dat hij zijn grenzen veel beter durft aan te geven, als voorbeeld noemt hij de escalatie met Mitchell na zijn optreden voor Marvin. “Vroeger zou ik niets hebben gezegd en zwijgen, maar dit keer liet ik ook weten dat hij te ver ging. Ik weet nu gewoon dat ik zelf ook mijn grenzen moet stellen.”

Rick vindt dan ook dat hij door de programmamakers goed is neergezet. “Het blijft wel een beetje ongemakkelijk om jezelf terug te zien, maar ik ben wel blij met hoe ik overkom. Er zijn wel vrij veel momenten gepakt waarin ik emotioneel overkom, maar ik ben natuurlijk niet de hele dag zo. Ik ben ook wel een beetje losjes en een beetje gek.”

Daten

Momenteel heeft de knappe Amsterdammer nog niet veel tijd om te daten. “Ik word nu zo erg geleefd door het programma”, vertelt hij. “Ik krijg zoveel berichtjes dat ik gewoon even niet meer weet waar ik moet beginnen, maar ik heb zeker wel berichten gehad van mannen die ik eventueel zou willen daten, dus dat komt binnenkort wel.”

Al zit een date met de andere vrijgezellen er voor Rick niet in. “Voor ik meedeed aan het programma dacht ik wel dat een andere kandidaat nog wel interessant voor me zou kunnen zijn.” Maar Rick ontdekte al snel dat zijn type er niet tussen zat. “Anders was ik daar misschien nog wel voor gegaan.”

Prince Charming leverde hem dus niet de liefde van zijn leven op, maar wel veel vriendschappen. “Ik heb met alle kandidaten nog contact en we gaan zeker nog eens afspreken!”

Misschien ook voor jou:
Prince Charmings Tim over hechte band met Tommy: ‘We hebben al een geschiedenis’