Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Alastair over deelname aan Prince Charming: 'Ik hoopte stiekem dat Marvin geen match voor mij was'

De Amsterdammer bekent dat hij helemaal niet verwachtte de ware liefde in de villa te vinden.

Prince Charmings Alastair

Alastair wist tijdens zijn deelname aan Prince Charming niet het hart van vrijgezel Marvin te veroveren, maar ook andersom gebeurde dit niet. De twee waren simpelweg geen match en dus verliet Alastair het zonovergoten Sicilië. Met Grazia blikt Alastair terug op zijn deelname aan het programma.

Geen act

Zoals we Alastair in Prince Charming zien, zo blijkt de 29-jarige ook in real life te zijn. “Hadden wij een afspraak?”, grapt de Amsterdammer droogjes wanneer we met hem bellen. What you see is what you get is bij hem zeker het geval.

“Het is geen act, wat je ziet op tv is ook echt hoe ik ben. Recht door zee, sarcastisch, cynisch, een tikkeltje bot, maar ik bedoel het niet gemeen. Ik kan tegen een stootje en ik ga er een beetje vanuit dat een ander dat ook kan. In de villa dachten ze in eerste instantie ‘Wat is dit voor rare vogel?’ Maar later merken ze dat het toch wel uit een oprecht hart komt.”

Meedoen aan Prince Charming

Zijn deelname aan Prince Charming was oprecht, maar het was helemaal niet Alastairs eigen idee om mee te doen. Sterker nog, hij zag het aanvankelijk helemaal niet zitten. “Ik kreeg een DM’etje op Instagram met de vraag of ik mee wilde doen, maar ik zag alleen maar beren op de weg, want het zou veel tijd kosten. Ik verwachtte ook niet ware liefde te vinden." Wel benadrukt Alastair dat zijn deelname gemeend was. "Maar ik stond wel open voor een leuke kerel, hoor!”

Waarom Alastair dan toch meedeed aan het programma? Omdat hij goede tv wilde maken. “Ik denk ook wel dat dat is gelukt. De reacties van mensen uit mijn omgeving waren misschien niet representatief voor de samenleving, maar zij hebben hard gelachen.” En voor de faam deed-ie het ook zeker niet. “Ik raad mensen sterk af om mij te volgen op Instagram, trouwens. Ik ben totaal niet interessant”, stelt de Amsterdammer op z’n Alastairs.

Scheve verhoudingen

Gisteren zagen kijkers van Prince Charming dat het avontuur ophield voor Alastair. Hij en Marvin bleken gewoon niet bij elkaar te passen, iets wat Alastair eigenlijk niet zo erg vond. “Ik hoopte ook stiekem dat het geen goede match was voor mij."

“Als er wel een relatie was ontstaan, dan was die al helemaal scheef vanaf moment één”, legt Alastair uit. “Als je meedoet aan zo’n programma heeft heel Nederland al een mening over jullie als koppel. En de balance of power is helemaal scheef, want hij had alles in handen. Elke keer mag hij beslissen wie meegaat op date en elke ronde mag hij beslissen wie er weggaat. Je moet hopen dat je de mogelijkheid krijgt om iets van jezelf te laten zien, terwijl dat normaal heel natuurlijk gaat.”

Geen match

Voor Alastair kwam dan ook snel het moment dat hij doorhad dat hij en Marvin niet bij elkaar pasten. “Het was een combinatie van factoren. Hij woont in Tegelen, heeft daar een huis en kan niet zomaar verhuizen. Ik ben all over the place, zit in finance en reisde me voor Covid helemaal de Rambam, dus ik zag qua levensstijl gewoon geen aansluiting.”

Ook vond Alastair het niet de juiste setting om iemand echt te leren kennen. “Je kunt tijdens die momenten die je met elkaar doorbrengt maar weinig. Ik zag tijdens die kleine momentjes de overlap niet en dacht ik, ik laat het maar aan de andere kandidaten over.”

Daten

De ware liefde vond Alastair niet, maar hij kijkt erg positief terug op het programma. Ook lijkt het liefdesgeluk hem voorzichtig toe te lachen. Zo vertelt Alastair dat hij weer aan het daten is. “Het is natuurlijk nog heel fragiel, dus ik wil niet mijn eigen ruiten ingooien door hem nu voor het blok te zetten, maar het is een leuke jongen uit Amsterdam. Ik heb hem ontmoet voordat hij überhaupt wist dat ik meedeed aan dit programma, het gebeurde vlak na de opnames.”

Inmiddels is Alastairs date op de hoogte van zijn deelname aan Prince Charming en dat vindt hij erg vermakelijk. “Hij heeft dezelfde humor als ik en kijkt er met erg veel plezier naar. Van mijn sarcastische opmerkingen ligt hij bijvoorbeeld helemaal in een deuk.”

Misschien ook voor jou:
Prince Charmings Vince over hechte band die hij opbouwde met de vrijgezellen