Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vanaf vrijdag mogelijk avondklok tussen 20.30 en 4.30 uur

En ook déze extra maatregelen liggen op tafel.

avondklok

Het ligt al een tijdje op tafel, maar lijkt er nu toch echt van te komen: de avondklok. Vanochtend wordt er nog over dit voorstel gesproken, vanmiddag is er dan een persconferentie. Volgens Haagse bronnen kunnen we daar naast de avondklok nóg meer extra maatregelen verwachten.

Avondklok

Naar alle waarschijnlijkheid geldt er vanaf vrijdag een avondklok in ons land, zo meldt de NOS. Tussen 20.30 uur en 4.30 uur moet iedereen dan binnenblijven. Althans, de meerderheid, want er zullen ook uitzonderingen worden gemaakt. De precieze details kunnen we later op de middag of morgen verwachten. Eerder was het voorstel nog om de avondklok om 20.00 uur in te laten gaan, dat lijkt nu dus een half uurtje later te worden.

De avondklok is een omstreden maatregelen, onder meer omdat niet iedereen zeker is van het effect ervan. Het Outbreak Management Team (OMT) is inmiddels overtuigd van het effect. “De avondklok kan leiden tot een belangrijke en relevante extra vermindering van het totaal aantal gevallen van Covid-19 tegen 9 februari”, zegt het team van deskundigen over de maatregel.

Minder mensen thuis

Naast de avondklok, kunnen we nog een aantal extra maatregelen verwachten. Zo wordt er gekeken naar een beperking van het aantal mensen dat we thuis mogen ontvangen. Nu is dat nog twee mensen per dag, mogelijk gaat dat naar één persoon per dag.

Ook het beperken van het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een uitvaart ligt op tafel. Daarnaast zouden reizigers die vanuit landen met een hoog risico naar Nederland komen, een negatieve PCR-test moeten kunnen laten zien. Tot slot wordt er gesproken over een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika.

Naar verwachting geven premier Rutte en minister De Jonge aan het begin van de middag, rond 13.00 uur, een persconferentie. De extra maatregelen die dan worden aangekondigd kunnen nog veranderen.

Misschien ook voor jou:
Deze 6 tekenen kunnen erop wijzen dat jij onbewust corona hebt gehad
Lifestyle
  • NOS
  • Unsplash