Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Deze nostalgische sandalen gaan we deze zomer overal zien

We verklappen alvast één ding: ze zijn mega waterproof!

sandalen

Het is al meer dan 30 (!) jaar geleden dat de jaren '90 begonnen en we weten inmiddels allemaal dat alle trends uit die periode ooit terug gaan komen. Van bucket hats en cat-eye zonnebrillen, tot mom jeans en slip dresses: al deze iconische trends dateren oorspronkelijk uit de 90's. Maar ook op het gebied van schoenen waren er destijds een aantal trends, denk bijvoorbeeld aan de jelly sandaal!

Comeback

Ken jij ze nog? De jelly sandalen waren in de jaren '90 en begin 2000 populair, maar werden daarna nog maar door weinig mensen gedragen. Sterker nog: het bijzondere schoeisel werd vaak alleen door jonge kinderen gedragen als waterschoentjes. Maar inmiddels heeft de jelly sandaal een ware comeback gemaakt en verschijnt het opvallende item steeds vaker in de collecties van zowel grote als kleine merken. En je kunt zeggen wat je wilt, maar de schoen roept in ieder geval een gevoel van nostalgie bij ons op.

Waterproof

Dankzij het waterproof materiaal waarvan ze gemaakt zijn, zijn deze schoenen ideaal voor een dag vol zomerse activiteiten. Ga je bijvoorbeeld iets doen waar water aan te pas komt? Dan zijn jelly sandalen perfect! Tegelijkertijd zorgen de openingen in de schoenen voor voldoende ventilatie op een warme zomerdag. Je combineert de statement pieces met een luchtige linnen broek en een leuke top. Ze staan ook geweldig onder een jurk en geven je look nét die extra speelse twist.

Jelly ballet flat - Ferragamo

Ferragamo

Deze jelly balletschoen van Ferragamo is chique maar heeft tevens het comfort van een instapper. De strik maakt het geheel helemaal af en de cut outs in de zijkanten in combinatie het glanzende materiaal geven de schoen een trendy uitstraling. We love it!

Je shopt deze eye catcher hier.

Shiny sandalen - Melissa

Melissa

Zoek je op Google naar 'jelly sandaal' dan is dit waarschijnlijk wat je zult vinden. De jelly sandalen van Melissa zijn dan ook dé ideale manier om deze trend aan je garderobe toe te voegen. En zeg nou eerlijk, deze schoen geeft je toch flashbacks naar 2002?

Deze pareltjes shoppen doe je hier.

Jelly ballerina's - Ancient Greek

Ancient Greek

Hoewel de ballerina's van Ancient Greek niet per se veel weg hebben van sandalen, passen ze wel perfect binnen deze trend. Het merk zelf introduceert deze pareltjes als 'de schoen die je kunt dragen in het water, op rotsen of in het zand'. Comfortabel én chique, wat wil een mens nog meer?

Fashion
  • ELLE
  • NL Beeld