Zó houd je je wijn koel zonder ijsblokjes

In 2021 drinken we geen waterige wijntjes meer!

Lees ook

Een wit wijntje drink je natuurlijk het allerliefst lekker koud. Maar wat nou als je helemaal vergeten bent de fles in de koelkast te zetten? Een hand ijsklontjes in je glas zorgt alleen maar voor een waterig wijntje. Gelukkig is er nog een manier om je witte wijn lekker koel te krijgen.

Druiven

Voor de echte wijnkenners – en ook voor 'gewone' wijnliefhebbers – is het een doorn in het oog: niet goed gekoelde witte vino. De frisheid van het wijntje is dan ver te zoeken en ook de smaak is niet bepaald lekker te noemen.

Het is dan ook niet ideaal als je vergeten bent het flesje in de koelkast te zetten. Toch is het geen ramp, want ook zonder ijsblokjes of wijnkoeler krijg je je wijntje lekker koel. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een trosje druiven.

Lekker koel

Dat werkt als volgt: leg een tros druiven in de vriezer. Natuurlijk moet je de druiven niet pas in de vriezer gooien als de visite al op de stoep staat. Beter is dit om zo'n voorraadje al in de diepvries te hebben, just in case.

Als de druiven bevroren zijn, gooi je deze bij het serveren van de wijn in het glas. Binnen no time is je wijntje weer lekker koel. Enne, het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. Ideaal toch?

Bron: Kookfans | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook