Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Ai: Kylie Jenner belaagd door dierenactivisten

Het is niet de eerste keer dat Kylie’s voorliefde voor echt bont in opspraak komt.

Kylie Jenner

Een rustig avondje shoppen zat er niet in voor Kylie Jenner. Bij het verlaten van een winkel met veel bontproducten werd ze belaagd door een groep dierenrechtenactivisten.

Dierenrechtenactivisten

De jongste KarJenner-zus werd zaterdagavond in Beverly Hills gespot terwijl ze aan het shoppen was bij het chique Moncler – een merk dat niet vies is van echt bont. Net buiten de deuren van de winkel stond een groep dierenrechtenactivisten met megafoons klaar om de winkelende Kylie aan te spreken. "Je moet je schamen", "Je bent een monster" en "Dieren worden levend gevild", waren volgens TMZ een paar van de woorden die ze naar haar hoofd geslingerd kreeg.

De groep actievoerders kwam niet specifiek voor Kylie opdagen. Ze waren al aanwezig in het winkelgebied en ook andere shoppende inwoners van Beverly Hills werden aangesproken.

Vossenbont

Het is niet de eerste keer dat Kylie flink onder vuur ligt vanwege het kopen en dragen van bont. Vorig jaar nog droeg ze een opvallende jas gemaakt van vossenleer en vossenbont, wat tot de nodige kritiek leidde. In januari dit jaar maakte ze volgens veel mensen een enorme misstap toen ze aandacht vroeg voor de omgekomen dieren door de Australische bosbranden, maar kort daarna een foto deelde waarin ze nertsenbont aan haar voeten draagt.

In de familie

Dierenrechtenactivisten wisten Kylie en haar zussen al eerder te vinden. De voorliefde voor echt bont lijkt in de familie te zitten: ook Khloe en Kourtney Kardashian hullen zich nog regelmatig in real fur fashion. Dat wordt hen niet door iedereen in dank afgenomen. Zo sprak Chloe Lattanzi – zangeres, actrice en dochter van Oliva Newton-John – zich al eens fel uit tegen de KarJenners: “Jullie hebben al het geld ter wereld en toch promoten jullie dierenmishandeling. Jullie kunnen alles dragen wat jullie willen zonder dat daarvoor onschuldige dieren levend worden gevild. Sorry, dat maakt me woedend.”

Misschien ook voor jou:
Jim Bakkum over toekomst dochters: ‘Ik hoop dat ze minder opgroeien met de Kylie Jenners van de wereld’
Showbizz
  • TMZ, GraziaUK, Eonline
  • Brunopress