Op déze manier ontdek je jouw perfecte haarlengte

Aha!

Voorafgaand aan ieder kappersbezoek is het weer een ding: ga je voor the regular, of wil je een keer heel wat anders? Twijfel jij of kort haar je goed staat of wil je misschien je haar voor de verandering een keer lang laten groeien? Met deze hack kom je erachter welke lengte het beste bij je gezicht past.

Speciale formule

Zodra de kapper de schaar erin zet, kun je niet meer terug, dus natuurlijk wil je goed voorbereid zijn voor je de switch naar kort haar ook echt gaat maken. Gelukkig hebben de experts van John Frieda hier iets op bedacht, namelijk de 5,5 cm-regel. Hiermee bereken je welke haarlengte het beste bij je gezicht past. En no worries: deze regel klinkt veel ingewikkelder dan het eigenlijk is.

Perfect lengte

Eigenlijk is het trucje heel simpel. Het enige wat je nodig hebt, is een liniaal. Volgens de experts van John Frieda hangt de perfecte lengte voor jouw gezicht af van de hoek van je kaakgewricht. Deze licht net voor je oor. Met de 5,5 cm-regel onderzoek je de afstand tussen je kin en je oorlel. Is deze afstand groter dan 5,5 centimeter? Dan staat lang haar jou waarschijnlijk beter. Is de afstand korter? Dan staat kort haar jou beter!

Kapper

Natuurlijk komen er nog meer dingen kijken bij het kiezen van je perfecte kapsel zoals de vorm van je gezicht en de structuur van je haar. Overleg dus ook nog even met de kapper als je voor een nieuwe hair look kiest!

Bron: Trend alert | Beeld: Clueless 

Laatste nieuws