Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Katja Schuurman blikt terug op enorm heftige bevalling

"Ik zat kotsend in bad van de pijn."

Katja Schuurman

Katja Schuurman beviel in augustus van haar tweede dochtertje Coco. In gesprek met Gwen van Poorten vertelt Katja over haar geluk met haar pasgeboren dochter en over de heftige bevalling die hierbij kwam kijken.

Niet over rozen

Al eerder vertelde Katja over haar pijnlijke bevalling, maar in de podcast Met z'n Allen doet de presentatrice een boekje open over een aantal details. Zo geeft ze aan dat ze bij haar eerste dochter (Sammie, red.) een ruggenprik kreeg, waardoor ze deze geboorte niet heel bewust heeft meegemaakt.

Bij de geboorte van Coco wilde Katja het anders aanpakken. Ze wilde geen ruggenprik, dus ging ze thuis eerst in bad zitten om de weeën op te vangen om vervolgens pas naar het ziekenhuis te vertrekken. Dit plan ging echter niet zonder slag of stoot. "Ik zat kotsend in bad van de pijn", legt ze uit.

"Dat is een hel"

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen vroeg Katja zich af hoelang deze bevalling zou gaan duren. Maar, hoe vreselijk het ook is, dit weet je van tevoren niet. "Het duurde uiteindelijk vijf uur, maar dat weet je niet. Ik dacht: als dit 24 uur duurt, dat is een hel."

Ondanks dat de bevalling geen 24 uur duurde, vond Katja het een enorm heftige ervaring. Ze bleef een ruggenprik afwijzen, maar stond een morfinepomp uiteindelijk wel toe. "Ik dacht alleen maar: trek haar er dan uit!", vertelt ze openhartig. Het visualiseren van de baby in haar armen heeft de presentatrice uiteindelijk echt geholpen. "Toen was ze er binnen twee weeën uit."

Misschien ook voor jou:
Katja Schuurman openhartig over bevalling
Showbizz
  • BrunoPress
  • YouTube (Gwen van Poorten)