Imanuelle Grives openhartig over tijd in gevangenis

De actrice deelt dat ze door een diep dal ging, maar dat ze nu sterker, zelfverzekerder en zelfs gelukkiger is.

Lees ook

Imanuelle Grives heeft een heftige periode achter de rug. De actrice werd in juli 2019 aangehouden op Tomorrowland met een ‘enorme hoeveelheid drugs’. Imanuelle werd veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. De actrice zat uiteindelijk twee maanden in hechtenis. In de nieuwste Beau Monde blikt Imanuelle terug op deze periode.

Rock bottom

Imanuelle deelt dat de gevangenis waarin ze zat een heftige reputatie heeft. In de praktijk viel het gelukkig mee. “Er waren bij mij geen knokpartijen. Als iemand boos was op een ander, hoorde je hoogstens een ‘Ik zie haar echt niet graag', met een Vlaams accent.”

Toch heeft de actrice het zeker niet makkelijk gehad. “Maar natuurlijk ben ik ook in huilen uitgebarsten en heb ik nachtmerries gehad.”

Zelfreflectie

Het was volgens Imanuelle dan ook tijd voor een stevig gesprek met zichzelf. Ze vertelt dat ze al een lang tijd niet goed in haar vel zat en zelfs depressief was. Ook had ze last van impostor syndrome.

“Nu denk ik beter na over de impact van bepaalde beslissingen. En ja, daar ben ik trots op. Dat ik kritisch naar mezelf durf te kijken, problemen aan durf te pakken en er alles aan doe om betere keuzes te maken. Want ik zie in dat dit me gelukkiger maakt.”

Toekomst

Imanuelle vervolgt dat ze in de gevangenis veel tijd had voor zelfreflectie. “In de gevangenis vond ik een bepaalde rust. En eenmaal vrij wilde ik dat gevoel vasthouden.” Ze sloeg zelfs werk af, omdat ze eerst weer helemaal goed in haar vel wilde zitten.

De actrice wil zich niet meer te veel richten op het verleden en zich focussen op de toekomst. “Ik zit in een goede flow en ben gelukkig. Het recht heeft gesproken, ik heb mijn straf uitgezeten, ik heb hard gewerkt aan mezelf gewerkt. En nu wil ik graag mijn leven en carrière weer oppakken.”

Imanuelle wil zich dan ook focussen op televisiewerk. Zo doet ze mee aan Ranking the Stars en is ze binnenkort te zien in Alle hens aan dek. Ook werkt Imanuelle momenteel aan haar autobiografie.

Benieuwd naar het hele interview met Imanuelle Grives? Je leest het in de nieuwste Beau Monde. Morgen in de winkel!

Bron: Beau Monde (Agnes Hofman) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook