Deze spotgoedkope lipbalm gaat viral op TikTok

Trend du moment: met déze haarkleuren zit jij dit najaar goed 

Deze prachtige haarkleuren maken dit najaar hun opmars.
haarkleuren

Trends komen en gaan. De koele haartinten-trend kussen we dan ook vaarwel en verwelkomen dit najaar de warme, natuurlijke haarkleuren. De natural hair tones zijn helemaal hot en happening, maar wanneer kies je voor welke kleur? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet. Komen ze:

Warme types kiezen voor een warme haarkleur

Als je een warme ondertoon in je huid hebt, mag je jezelf een warm type noemen. Warme types met lichte ogen en licht haar zijn vaak lentetypes. Warme types met donkere ogen en donker haar zijn dan weer vaker herfsttypes.

Ben jij een lentetype? Dan kun je het beste voor de kleuren honingblond, koperblond of goudblond gaan. Een herfsttype flatteert meer bij kleuren als kastanjebruin, koperdonkerblond of mahoniebruin.

Koele types kiezen voor een natuurlijke haarkleur

Ben je een koel type? Dan staan natuurtinten – alle kleuren zonder nuances – je het mooist. Als je een koel type met lichte ogen en een lichte huid bent, staat natuurlijk blond of lichtblond je fabulous. Heb je donkere ogen en donker haar? Dan passen natuurlijke kleuren als donkerblond of (licht)bruin goed bij je.

Ben jij een koel type dat het liefst een warme haarkleur wil? No worries! Zorg dan dat je de aanzet verft met een natuurtint en alleen je lengtes verft met een warme tint.

Haarkleurnummers

Ben je ready om je lokken te verven? Houd dan altijd rekening met de nummers die op een pakje haarverf staan. Het eerste nummer op de verpakking geeft altijd de kleurhoogte aan. Nummer 1 is zwart en nummer 11 is zeer lichtblond. De cijfers achter de punt duiden dan weer de nuance aan. Warme haarkleuren zijn tinten met een warme nuance. Voorbeelden daarvan zijn: goud (.3), koper (4.), mahonie (.5), rood (.6), chocola (.7) of kastanje (.8).

De natuurtinten herken je aan de .0. Een 8.0 is bijvoorbeeld een natuurlijke blonde tint, terwijl een 5.0 een natuurlijke bruintint is. Aan een natuurtint zijn dus geen warme of koele nuances aan de kleur toegevoegd. Het wordt dan ook niet voor niets een natuurlijke kleur genoemd.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f90388f28498', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });