Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fred van Leer openhartig over tijd als dragqueen: ‘Je werd bruut uitgescholden'

Ook doet de presentator een boekje open over de liefde.

Fred van Leer

Aan niemand minder dan Fred van Leer de eer om de Nederlandse versie van RuPaul’s Drag Race te presenteren. In de nieuwste Beau Monde vertelt Fred openhartig over zijn drag-tijd, en die ging niet alleen maar over rozengeur en maneschijn...

"Vuile flikker, rot op"

Fred was maar liefst tien jaar lang dragqueen. De presentator heeft goede herinneringen en fijne vriendschappen aan deze tijd overgehouden. Toch blikt Fred niet alleen maar met warme gevoelens terug op zijn drag-tijd.

“We werden lang niet overal geaccepteerd”, deelt Fred. “Dan moest je naar de Time out, een enorm uitgaanscentrum in Gemert, met meerdere zalen en een snackbar, en werd je bruut uitgescholden: ‘Vuile flikker, rot op.’ Hop, glas bier naar je hoofd.”

Fred stond samen op de planken met een van zijn beste vrienden. "Met z'n tweeën ben je sterker." Toch besloot de stylist zijn drag-tijd op een gegeven moment vaarwel te kussen. “Ik weet nog dat ik in een club stond en mezelf in helikopterview zag en dacht: wat sta je hier nou nog te doen, het is klaar. Dat weekend heb ik mijn pruik en hakken aan de wilgen gehangen, op hier en daar een verzoeknummer voor vrienden na. Zo heb ik mijn Diana Ross-show gedaan op de bruiloften van Nicolette van Dam en Caroline Tensen."

De liefde

Fred maakte eerder al een documentaire over zijn leven, maar gaf aan dat hij er niet op zit te wachten om een vervolg te maken. Ook meedoen aan een datingprogramma is niet iets wat Fred ziet zitten.

“Dat werkt toch niet? Ik kijk graag naar First Dates, maar van de honderd keer loopt het 99 keer niet goed af. Maak je geen zorgen over mij, ik heb een heel leuk leven. Er zijn mannen met wie ik het heel gezellig heb (gehad), maar die neem ik niet mee naar premières. Die zijn van mij en van mij alleen. Ik heb geen behoefte om elke fling in de spotlights te zetten.”

De stylist vindt het bovendien geen probleem om als single door het leven te gaan. “Heel veel mensen roepen dat ze me een leuke vent gunnen. Maar dat hoeft van mij niet. Echt niet. Ik ben niet eenzaam, ik ben niet zielig. Ik moet er niet aan denken dat er, als ik ’s avonds thuiskom, een zappende man op de bank zit die van alles van me wil.”

In de nieuwste Beau Monde vertelt Fred openhartig over het presenteren van RuPaul’s Drag Race, over de liefde en over zijn veelbewogen leven. Morgen in de winkel!

Misschien ook voor jou:
Fred van Leer: 'Ik moet niet aan een relatie denken'
Showbizz
  • Beau Monde (Sandra ten Brink)
  • BrunoPress