De iPhone 12, 12 Pro (Max) en 12 Mini komen eraan!

De gloednieuwe iPhone 12 laat niet lang meer op zich wachten.
iPhone 12

Ben jij een échte iPhone-lover en kun je niet wachten om een nieuw toestel aan te schaffen? Dan is er goed nieuws. Apple lanceert binnenkort haar nieuwste trots: de iPhone 12. Hebben!

Apple iPhone 12

Yaaaayyy, de lancering van de iPhone 12 laat niet lang meer op zich wachten. Uiteraard kun je een iPhone 12 toestel los kopen of kiezen voor een iPhone 12 met abonnement. De opvolger van de iPhone 11 wordt gelanceerd in september en heeft naar verluidt een stunning Super Retina Oled-scherm.

En eindelijk: dit toestel is ready voor het 5G-netwerk. Dit snelle mobiele netwerk is straks voor iedereen beschikbaar, maar je smartphone moet het wel kunnen ondersteunen. Luckily, zit dit bij de iPhone 12 helemaal goed.

Specificaties

De iPhone 12 is uitgerust met een Apple A14 processor. Wat dit betekent? Deze processor is een stuk kleiner dan zijn voorgangers. Good to know: een kleine chip kan efficiënter werken en maakt je smartphone een stuk sneller.

De Apple A14 chip is net zo krachtig als een MacBook Pro (15 inch). Dit houdt in dat de iPhone 12 net zo snel en krachtig werkt als de nieuwste Apple Macbooks. Daarnaast heeft-ie ook een werkgeheugen van rond de 4GB.

De iPhone 12 heeft net als de iPhone 11 een triple hoofdcamera. Hier maak je superscherpe en realistische foto's mee. De selfiecamera heeft twee lenzen. De tweede lens is bedoeld voor scherptediepte maar ook voor het ontgrendelen van het toestel middels gezichtsherkenning.

Ben je van plan veel video's te maken? Lucky you, want filmen doe je in de nieuwste 4K-kwaliteit.

Verschillende varianten

Apple lanceert verschillende varianten van de iPhone 12, namelijk de Mini, Pro en Pro Max.

Naar verluidt is de iPhone 12 Mini de kleinste variant en heeft hierom een compact formaat. Door z'n kleine formaat heeft de iPhone 12 mini maar 2 cameralenzen, in plaats van drie. De software van de mini-variant is gelijk aan de iPhone 12.

Heb je liever een toestel met een groter formaat? Dan kun je kiezen voor de iPhone 12 Pro of de iPhone 12 Pro Max. De iPhone 12 Pro Max heeft een 6,7 inch Super Retina XDR-Oled-scherm. De resolutie van het scherm komt op 1242 X 2688 pixels uit. Het hoge kwaliteit touchscreen scherm heeft een 19.5:9 verhouding. De pixeldichtheid ligt op de 442 PPI – wat héél erg goed is.

Als je dacht dat dit alles was: de iPhone 12 Pro Max beschikt over – ja, echt – vier lenzen. De lenzen hebben een resolutie van 12 MP – en de vierde lens betreft een TOF 3D-lens. De selfiecamera en filmkwaliteit zijn gelijk aan de iPhone 12. Video's afspelen wordt vanaf nu een nog groter feest, vanwege de stereo speakers in het toestel.

Aanschaf

Kun je na het lezen van al deze specs niet wachten om het toestel aan te schaffen? Naar verluidt lanceert Apple het toestel in september. Dit betekent dat je het toestel in oktober of november in de wacht kunt slepen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f742559427b5', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });