doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Touriya Haoud deelt emotioneel bericht

Touriya Haoud doet schokkende onthulling: 'Ik was bijna overleden'

Het leven van het model hing aan een zijden draadje.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Touriya Haoud

Het leven van Touriya Haoud stond een jaar geleden op z'n kop. Het model voelde zich al een lange tijd niet goed en besloot naar het ziekenhuis te gaan. Hier kreeg Touriya verschrikkelijk nieuws te horen. Aan Beau Monde doet ze haar verhaal.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Lichamelijke klachten

Doordat Touriya middenin een echtscheiding lag, kampte het model met flink wat stress. Ze had last van een zwelling in haar nek, maar negeerde dit voor een lange tijd. Het model viel in diezelfde periode enorm veel af en woog uiteindelijk nog maar 45 kilo.

Naar eigen zeggen vertrouwde Touriya het toch niet helemaal. Ze besloot naar de eerste hulp te gaan en werd daar overvallen door enorm heftig nieuws.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Lymfeklierkanker

"De artsen vertelden me dat ik waarschijnlijk aan orgaanfalen was overleden als ik die dag niet naar de eerste hulp was gegaan, echt heel heftig", vertelt ze openhartig. Bij de eerste hulp bleek het model lymfeklierkanker te hebben.

Lymfeklierkanker was volgens de artsen te bestrijden door middel van chemokuren. Touriya vertelt dat ze inmiddels al flink wat kuren achter de rug heeft en op de goede weg zit.

"Officieel ben je pas na vijf jaar in remissie, en ik moet nog om de paar maanden op controle komen. Maar de dokter zei: 'Ik maak me over jou geen zorgen'."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');