Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gekke kapsels @ AFW 2013

Amsterdam Fashion Week is geschiedenis, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Een van de hoogtepunten voor alle hair fr...

Gekke kapsels @ AFW 2013

Amsterdam Fashion Week is geschiedenis, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Een van de hoogtepunten voor alle hair freaks was misschien wel de hairshow van L’Oréal Professional. Niemand minder dan Charlie Le Mindu, de vaste pruikenmaker van Lady Gaga, liet zijn haarkunsten zien op de catwalk.

De befaamde internationale haarstylist liet in zijn nieuwe collectie elementen van fetisjisme, folklore, etnische carnavals en mytische Yeti-wenzens samenkomen. “Ik heb een fetisj voor mensenhaar en leer”, vertelde de 26-jarige haarkunstenaar na afloop. Dat was duidelijk te zien, want modellen werden niet alleen met enorme pruiken de catwalk opgestuurd, ook veel outfits waren gemaakt van haar. Meestal pikzwart. Een angstaanjagend gezicht, maar heel inspirerend.

Naast Charlie Le Mindu verhieven ook Olaf van den Wildenberg en Francis Schroembges het kappersvak tot kunstvorm. Francis liet een meer grungy beeld zien met volumineus getoupeerd en dip-dyed suikerspinkapsels in zoete kleuren.

De kapsels van Olaf waren avantgardistisch en dat kwam ook terug in de styling met mantels en kettingen van haar. Een hoogtepunt was dat de haarstylist midden op de catwalk het haar van een model ging stylen. Het bewijs voor alle aanwezigen dat het kappersvak echt een kunstvorm is. (RK)

Credit foto’s: Peter Stigter