Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Blog: Mijn eerste maar hopelijk niet laatste fashionweek!

Tijdens de Grazia Fashion Bloggers Masterclass in samenwerking met Windows 8 kozen we zes winnende bloggers die naar Fas...

Blog: Mijn eerste maar hopelijk niet laatste fashionweek!

Tijdens de Grazia Fashion Bloggers Masterclass in samenwerking met Windows 8 kozen we zes winnende bloggers die naar Fashion Week mochten. Zij brachten verslag uit en maken kans op een Windows 8 device.

Vandaag Sham Ahmed, blogster van Cent bisous!.Vind jij haar blog het leukst? Stem dan nu op Sham!

Mijn eerste maar hopelijk niet laatste fashionweek!De afgelopen twee weken lijken zo onwerkelijk! Alles wat ik de afgelopen twee weekenden heb meegemaakt, lijkt wel een droom. Het begon allemaal bij een tweet van Anna Nooshin. In haar tweet schreef ze over een Fashion Bloggers Masterclass waaraan beginnende bloggers meekonden doen. Het leek me wel ontzettend grappig om mee te doen. Stel dat ik zou winnen, ik een zestienjarige. Mij zouden ze toch nooit kiezen, dacht ik.

Uiteindelijk zat ik daar in Amsterdam op 19 januari ’13 helemaal blij. Ontzettend leuk! Een presentatie van Anna Nooshin, Sabrina Meijer en Polle de Maagt. Dat alleen al vond ik een geweldige ervaring! De vele tips van Sabrina vond ik ontzettend handig. Een ervan is me tot nu toe iedere dag bijgebleven: Doe alleen iets waar je 100% achter staat. Ik vind dit dat niet alleen voor bloggers geldt, maar voor iedereen eigenlijk. Doe wat jijzelf leuk vindt!

Naast de zeer nuttige Masterclass bleken er ook nog drie meiden gekozen te zijn, die tickets kregen voor Amsterdam Fashionweek, voor de shows van: Sjaak Hullekes en Edwin Oudshoorn! Je zag alle meiden vol spanning kijken, hopend dat zij gewonnen hadden. Ik zat me eigenlijk alleen maar te bedenken hoe jaloers ik op de drie winnaressen was.

Tot ik mijn naam hoorde! ‘Willen de volgende winnaressen naar voren komen: Sham Ahmed, …’ Wat er verder werd gezegd, heb ik niet eens meer gehoord. Met een hand voor me mond liep ik helemaal sprakeloos naar voren. WOW, ik een zestien jarig meisje dat gewoon af en toe met mode bezig is, mag naar Amsterdam Fashion Week. Naast dat ik die geweldige tickets kreeg, kreeg ik ook nog eens een super deluxe tablet te leen voor twee weken. Een gloednieuwe Windows 8 tablet, helemaal van mij de komende twee weken!

Naast dat ik geweldige cadeaus kreeg, heb ik ook hele lieve mensen ontmoet! Het is natuurlijk altijd eng, naar zo’n event gaan waar je niemand kent. Gelukkig maakte ik al gauw vriendinnen met wie ik tot op de dag van vandaag contact hou. Heel fijn vind ik dat, als je na zo’n ervaring goeie vriendschappen kunt overhouden.

Na die 19e januari is mijn week eigenlijk vliegensvlug voorbij gegaan. Want voor ik het wist was het alweer zover: 25 januari ’13 Amsterdam Fashion Week. Een week van: ‘Wat moet ik aan?!’ ‘Is dit wel goed?’ ‘Stel dat ik té jong ben?’ ‘Waarom deed ik dit ook alweer? Ik kan dit helemaal niet!’ was gelukkig voorbij! Nadat ik papa (alweer) heel lief had aangekeken, besloot hij me toch maar weer naar Amsterdam te brengen. ‘Dankjewel pap!’

Met een hele hoop zenuwen stapte ik het gebouw binnen en daar stond ik dan, als klein meisje helemaal verdwaald. Gelukkig werd ik algauw geholpen door een voorbijganger en werd ik naar de show gebracht. Mijn allereerste Modeshow, en nog wel van Sjaak Hullekes!

En zo begon de show, een prachtige mannencollectie Met hele mooie, draagbare(!) kleding voor mannen.. Ik zat gelukkig wel naast bekenden. Wat een hele opluchting voor me was, want de twee andere winnaressen waren er ook, Anna en Sheelagh.

Wat een prachtige show was het. Al gauw, té gauw was het alweer voorbij. Oftewel we moesten weer wachten tot zes uur voor de volgende show. Maar of ik daar problemen mee had? Want wat een prachtige plek, vol inspiratie is de fashion week toch! Je komt een hele hoop verschillende stijlen tegen, samen in één gebouw. Van verenjurkjes, tot plateauzolen bij mannen naar korte naveltruitjes. Alles was er! Daar kan mijn kleine Den Boschje nog wel een voorbeeld aan nemen.

Heerlijk pratend in de lounge leerden Sheelagh, Anna en ik elkaar kennen. Het blijken echt twee schatten van meiden te zijn. Naast dat we natuurlijk gezellig gepraat hadden, kwam ik ook een paar helden van mij tegen. Want naast dat ik dol ben op mode, ben ik ook gek op make-up. En voor ik het wist kwam ik: Thijs Willekes, Mascha Feoktistova en Lianne Sieverink tegen! Allemaal grote make-up helden van mij! Hoe leuk is dat?

Naarmate het gezelliger werd in de lounge, ging de tijd ook sneller. Want voor we het wisten was het alweer zes uur en mochten we naar de tweede show. Deze show was van: Edwin Oudshoorn. Hij had een prachtige vrouwencollectie met vooral pastelkleurige jurken gemaakt. Wat ik persoonlijk zéér bijzonder vond aan zijn show, was het achtergrondgebruik. De achtergrond was namelijk een soort landschap, en naarmate de kleuren van de jurken donkerder werden, werd ook het landschap donkerder (bewolking.) Hoe creatief is dat? Naast dat, was dit ook gewoon een prachtige show!

Om eerlijk te zijn vond ik dit een mooiere show om naar te kijken. De kleur gebruik die Edwin heeft gebruikt is gewoon schitterend! Ik ben dol op pastelkleuren, helaas iets te duur om ook echt te kopen. Ach.. gelukkig mag dromen nog wel.

 

Met een diepe brok in mijn keel, was de show alweer voorbij. Wat voor mij mijn einde van de Amsterdam Fashionweek betekende. Heel verdrietig pakte ik mijn jas aan en hoopte ik stiekem: ‘mijn eerste maar hopelijk niet laatste fashion week!’

Ik wil nogmaals iedereen van de Grazia bedanken voor het organiseren van de Fashion Bloggers Masterclass, alle dames die zijn gekomen, De geweldige Anna, Sabrina en Polle, natuurlijk ook Windows 8 die dit mogelijk maakte en ook Anna-Laurien en Sheelagh! Allemaal ontzettend bedankt! De afgelopen weken waren een droom die is uitgekomen, dankzij jullie!

Sham Ahmed

Vind jij deze blog het leukst? Stem dan nu op Sham!