Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Blog: My first collection!

Het is een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog voor jullie schreef. Maar hoewel die even op zich liet wachten, hebbe...

Blog: My first collection!

Het is een tijdje geleden dat ik mijn laatste blog voor jullie schreef. Maar hoewel die even op zich liet wachten, hebben mijn team en ik natuurlijk niet stil gezeten. Integendeel!

In maart wordt namelijk mijn nieuwste ByDanie kindje gelanceerd: de ByDanie Fall/Winter 2013 Collection. De voorbereidingen zijn as we speak in volle gang en wauw(!) wat is het spannend allemaal.

Het lijkt als de dag van gisteren dat ik samen met mijn lieve vriendin Tarone samen – en midden in de nacht – de eerste ByDanielooks in elkaar schetste. We zijn nu al heel veel stappen verder en inmiddels in gesprek met allemaal fantastische winkels die de kleding willen verkopen. Time flies when you’re having fun!

Een droom die werkelijkheid wordt en hélemaal 100% ik – of wel: ByDanie – is. De looks die je hierboven ziet zijn 5 van de 28(!) looks die geïnspireerd zijn op mijn ultimate city it-girls, die stuk voor stuk gek zijn op party’s, the city life, maar vooral: fashion. Wat ik heel erg leuk vind, is dat je al deze looks super goed met elkaar kunt mix & matchen. Zodat je altijd jouw eigen draai aan een outfit kunt geven.

Bij aankomst in Turkije eerst een kaneeltheetje en wat lekkere baklava!

Op weg naar mijn eerste meeting met fabrikanten op Turkse bodem!

Tijdens mijn eerste meeting, spannend!

Inmiddels druppelen de samples langzaam binnen op kantoor, waar flink wat werk aan vooraf ging! Veel reisjes naar het buitenland waarin ik op bezoek ging bij verschillende bedrijven die allemaal hun eigen expertise hebben in het maken van kleding. Zo is één daarvan gespecialiseerd in leer, de ander in denim en weer een ander in het maken van te gekke T-shirts. Kortom: een hoop gereis én geregel. Uiteraard wel super leuk en te gek om dit voor een eerste keer mee te maken.

8:00 uur: onze nog lege stand op de Modefabriek in Amsterdam

De eerste bezoekers druppelen binnen, gezellig!

Mijn ultieme summer addiction: touwtjes! En nog beter: mét ByDanie logo!

RTL Boulevard kwam ook nog even langs voor een interview!

De final touch aan mijn it-girls geven!

Zijn ze niet super cool!?

Mijn lieve vriendin Leontine Borsato kwam ook een kijkje nemen, super lief!

Een paar weken geleden konden we de allereerste sneak peeks aan de winkeliers presenteren op de Modefabriek, dé modebeurs van Amsterdam. En hoe leuk is dat! Hoewel we – helaas – nog niet onze uiteindelijke kleding konden laten zien, omdat deze as we speak gemaakt wordt, hadden we wel een stand vol met andere leuke dingen! Aan de bezoekers hebben we alle 28 it-girls laten zien, waarbij gelukkig veel winkels gelijk een goede look & feel kregen. Daarnaast was het aan ons de eer om de bezoekers van de Modefabriek eens flink te entertainen met een echte ByDanie Parade. Wát een succes was dat! Onder leiding van een waanzinnige saxofonist volgde een stoet van 20 hippe ByDanie girls – mét ByDanie coming soon T-shirts  – hem over de Modefabriek. Dit leverde een hoop enthousiaste en dansende mensen bij onze stand op. Super leuk!

Benieuwd? Klik dan op de video en see it yourself!

ByDanie op de voet volgen? Kijk dan op ByDanie.com voor de laatste inside information. Of volg hen via FacebookTwitter en Instagram !