Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Celebrity dieet: Bar Refaeli

Volgens het blad Maxim is topmodel Bar Refael de hotste vrouw van 2012. Met haar beroemde lijf haalt ze elke lijst, dus...

Celebrity dieet: Bar Refaeli

Volgens het blad Maxim is topmodel Bar Refael de hotste vrouw van 2012. Met haar beroemde lijf haalt ze elke lijst, dus het mag geen verrassing heten dat de beauty ook dit jaar een bikini body award van Grazia in de wacht sleept. Welverdiend, want Bar(27) knokt letterlijk keihard voor haar shape. Bar: “Als ik te veel sport, raak ik ontzettend gespierd. Dan ben ik net een voetballer.”

Dieet

Geen modieuze diëten voor Bar, gewoon jarenlange toewijding om gezond te eten. Voor fotoshoots eet ze alleen salade en gestoomde kip, maar soms gaat ze los. “Ik weerhoud mezelf absoluut niet van eten. Maar ik voel me gewoon het beste als ik gezonde keuzes maak.”

Work-out

Don’t mess with Bar. Onder haar lieve uiterlijk gaat namelijk een echte vechtersbaas schuil. Haar vormen houdt Bar mooi met de vechtsport Krav Maga, de zelfverdediging naar keuze van het leger van haar geboorteland Israël. Wil het model iets vrediger trainen, dan gaat ze eropuit met haar paard.

Mooi geen militair

Ze mag dan een regelrechte legersport beoefenen, op echte militaire dienst zat Bar niet te wachten. Ze ging als jong meisje zelfs een nephuwelijk aan om onder de in Israël verplichte militaire dienst uit te komen. “Daar heb ik geen spijt van”, vertelde ze later. “Waarom zou ik voor mijn land willen sterven? Is het niet leuker om in New York te wonen?” (MK)

Bron beeld: Getty Images