Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oprah moest 9 kilo afvallen voor de cover

Eindelijk gerechtigheid? Niet alleen modellen worden onder druk gezet om zo slank mogelijk voor de dag te komen. Ook Op...

Oprah moest 9 kilo afvallen voor de cover

Eindelijk gerechtigheid? Niet alleen modellen worden onder druk gezet om zo slank mogelijk voor de dag te komen. Ook Oprah Winfrey moest er 11 jaar geleden aan geloven.

Zo gaf de hoofdredacteur van Vogue Anna Wintour toe dat zij Oprah Winfrey in 1998 geadviseerd heeft om ruim negen kilo af te vallen, voordat ze op de cover van het blad zou komen. Deze uitspraak deed zij in een interview voor het televisieprogramma 60 Minutes.

Het interview werd zondag uitgezonden. Alleen was het gedeelte waarin de hoofdredacteur van het Amerikaanse tijdschrift vertelde dat zij Oprah Winfrey voorstelde af te vallen om op de cover te mogen hierin niet meegenomen.

Volgens Anna Wintour was het bedoelt als een meelevend verzoek: “Het was een heel vriendelijk voorstel. Ik ging in Chicago op bezoek bij Oprah en ik stelde voor dat het misschien een idee was dat ze wat zou afvallen voordat ze in het magazine zou verschijnen.”

De hoofdredacteur veronderstelde dat de talkshowkoningin die nogal jojoot met haar gewicht, zich er mogelijk prettiger door zou voelen. “En zij reageerde er geweldig op. Ze verwelkomde het idee helemaal. Ze ging op een streng dieet.”

Het nummer met een bijna onherkenbare Oprah Winfrey op de cover, gefotografeerd door Steven Meisel, was volgens Wintour één van de meest succesvolle ooit.

Mag een hoofdredacteur een dieet opleggen aan haar covergirl? Wat vinden jullie?