Onthuld: Kate Middleton maakte Meghan Markle vlak voor haar bruiloft aan het huilen

Kate bood wel haar exuses aan.

Hét interview van Oprah Winfrey met Meghan Markle en Harry werd afgelopen weekend dan eindelijk uitgezonden in Amerika. Hierin deden de lovebirds onder andere uit de doeken dat Meghan in verwachting is van een meisje én deelden ze details over hun leven als (voormalig) royals. Meghan klapte daarnaast ook uit de school over haar zogenaamde feud met Kate Middleton.

Ruzie

Er doen al maandenlang geruchten de ronde dat het niet bepaald botert tussen Meghan en Kate. Zo zou Meghan vlak voor haar bruiloft met Harry Kate aan het huilen hebben gemaakt, maar dit blijkt niet waar te zijn.

“Het omgekeerde gebeurde”, begint Meghan. “Ik zeg dit niet om iemand te kleineren, omdat de week voor de bruiloft heel moeilijk was en Kate was overstuur over iets”, vervolgt de ex-royal. Een paar dagen voor de bruiloft zou Kate boos zijn geworden over de juiste jurken voor de flower girls. De woorden die Kate gebruikte om zich over dit issue uit te spreken deden Meghan vervolgens veel pijn. “Het maakte me aan het huilen en het kwetste me.”

Meghan struggelde destijds ook met het feit dat haar vader niet bij de bruiloft was. Ze had dan ook op meer begrip gerekend. “Waarom kon ze niet proberen supportive te zijn, wetende wat er aan de hand was met mijn vader.”

Excuses aangeboden

Meghan wil echter niet te veel kwijt over het akkefietje tussen haar en Kate. “Er was geen confrontatie. Ik denk niet dat het eerlijk is – naar haar toe – om verder in detail te treden.”

Wel vervolgt Meghan dat Kate haar excuses heeft aangeboden voor het voorval. “Ze nam haar verantwoordelijkheid en bood haar excuses aan. Ze bracht me bloemen en een briefje met een verontschuldiging. Ze deed wat ik zou doen als ik iemand had gekwetst.”

Koppen roddelpers

Helaas brachten media naar buiten dat Meghan degene was die Kate aan het huilen had gemaakt. Iets wat de voormalig actrice niet in de koude kleren ging zitten. “Het was zwaar om beschuldigd te worden van iets wat ik niet had gedaan en wat mij was overkomen.”

“Ik hoopte dat Kate dat ook inzag, maar ze hebben het haar niet laten corrigeren. Kate had het misschien wel gewild, maar the palace had er dan wel weer voor gezorgd dat er iemand anders was die het had ontkend.”

Benieuwd naar het hele gesprek van Oprah met Harry en Meghan? Je kunt het interview op dinsdag 9 maart om 20.30 uur bekijken op Net5.

Bron: Elle, Buzzfeed | Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws