Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Arie Boomsma gaat te ver (en te bloot) voor EO

De EO heeft zijn boegbeeld Arie Boomsma voor de komende drie maanden in de ban gedaan. Aanleiding voor deze schorsing zi...

Arie Boomsma gaat te ver (en te bloot) voor EO

De EO heeft zijn boegbeeld Arie Boomsma voor de komende drie maanden in de ban gedaan. Aanleiding voor deze schorsing zijn nog niet gepubliceerde foto’s in het blad Linda. waarop de presentator zeer schaars gekleed te zien is. Dit heeft een woordvoerder van de EO dinsdag bekendgemaakt.

Arie mag drie maanden lang niet presenteren.  De domineeszoon (35) zegt zelf enorm spijt te hebben dat hij niet – zoals de afspraak is – van tevoren heeft overlegd over de fotoshoot. “Ik heb op eigen initiatief gehandeld zonder rekening te houden met de consequenties. Ik begrijp en betreur dat deze solo-actie de EO schaadt. Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen. Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent.”

Volgens EO-directeur Arjan Lock heeft Arie op eigen houtje geopereerd. “Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma’s als 40 Dagen Zonder Seks. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven.”

Linda de Mol maakte onlangs bekend een eenmalige homoglossy te maken. De woordvoerder van de EO bevestigt dat de foto’s van de schaarsgeklede Arie daar voor bedoeld zijn. “Het is een themanummer voor mannen, voor hetero en homomannen. Maar dat aspect maakt voor de EO niet uit, al was het de Tina geweest,” aldus de woordvoerder.

Meer Arie!

Trouwt Arie Boomsma in het verre oosten?

Arie Boomsma gaat trouwen

Meer celebrities!