Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beautytrends zomer 2013

Wat zijn de beautytrends voor zomer 2013? Grazia zet de belangrijkste trends voor je op een rijtje. ‘Winged’ cat eyes Bi...

Beautytrends zomer 2013

Wat zijn de beautytrends voor zomer 2013? Grazia zet de belangrijkste trends voor je op een rijtje.

‘Winged’ cat eyes

Bij veel ontwerpers zien we dat het bovenste ooglid deze zomer het favoriete werkterrein is. Er wordt volop gespeeld met grootte, textuur, vorm en kleur waarbij er verschillende versies van de ‘winged’ cat eyes worden gecreëerd.

Zo zijn de ogen van Dior opgemaakt met glinsterende oogschaduw in ongewoon felle technotinten en aangezet met fonkelende Swarovski-kristallen. Ook bij Anna Sui, Versus, Miu Miu en Louis Vuitton zien we de ‘winged’ cat eyes, maar dan in subtielere vorm. It’s all about the eyes!

Kleuraccenten

Deze zomer is één enkel kleuraccent in een look een opvallend statement. Het is de reactie op de opgemaakte lippen en ogen van vorig seizoen. Deze zomer leg je het accent dus op je ogen of je lippen. De rest van de look blijft neutraal.

Zo zien we gevleugelde ogen bij Anna Sui, knalrode en roze lippen bij Prada en Giles, omlijnde ogen bij Louis Vuitton en een gekleurd lijntje bij Michael Kors, Donna Karan en Altuzarra. Ook Gucci legt de focus op de ogen, net als Versus.

Sixties

De jaren zestig zijn een interessante periode voor veel ontwerpers om op terug te vallen voor zowel de mode als het haar en de make-up. Zo laat Marc Jacobs zich er ook door inspireren met volle wenkbrauwen, neutrale lippen en popachtige ogen. Ook bij Moschino zien we popachtige ogen met lange wimpers. Louis Vuitton straalt ook sixties uit met het haar en de opvallende oogmake-up.

Bekijk alle beautytrends voor zomer 2013 op Styletoday!

Beeld: Imaxtree