Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Modevraag: Wat betekenen de volgende dress-codes?

Grazia geeft antwoord op al je modevragen Wat betekenen de volgende dress-codes? Black tie, Tenue de ville, Cocktail en...

Modevraag: Wat betekenen de volgende dress-codes?

Grazia geeft antwoord op al je modevragen

Wat betekenen de volgende dress-codes?

Black tie, Tenue de ville, Cocktail en New York Chic

Stylist Xaviera Aubri weet hoe je dresscode-proof voor de dag komt:

Black tie: Heel veel mensen zien het als gelegenheid om ineens naar dieppaarse stropdassen te grijpen. Maar eigenlijk is het eenvoudig chic. Centraal staat de smoking. Ook te gek bij vrouwen. Even voor de goede orde: een bandagejurk van Hérve Léger met een decolleté tot op de grond is niet Black tie. Deze dresscode is ingetogen, glamorous en vooral chic.

Tenue de ville: Ik vind de term smart dressing dit vandaag de dag het beste omschrijven. Leuke suit, brogues en sokken. Voor de vrouwen ook een modern pak met klasse.

Cocktail: Een modegevoelige dresscode. Want de rok mag zo’n 30 cm omhoog. Flink kleur gebruik, statement sieraden en natuurlijk bijbehorende drankjes met namen als Singapore Sling en Berry Asian.

New York Chic: Het draait om easy items: loafers, trenchcoat en de turtle neck van de juiste merken als Anthropology. J.Crew. Banana Republic blazers afgestijld met een Reed Krakoff tas. Het haar is schoon, goed gekleurd, vaak schouderlengte en vlekkeloos vallend. Denk: one-outfit-for-all-occasions.